Winnaar WSOP 2015

by Nadia

Het was weer zover, dit keer zelfs voor de 46e keer dat het WSOP werd gehouden in Las Vegas. Dit wereldkampioenschap poker wordt ieder jaar in de gokstad Las Vegas gehouden, en dit jaar bleek de jongste deelnemer ook de beste. De winnaar van het WSOP 2015 is een 24-jarige Amerikaan, namelijk Joe McKeehen. De winnaar van  dit jaars wereldkampioenschap poker mocht aan het einde een bedrag van $7,683,346 mee naar huis nemen.  Alle potjes tijdens het toernooi was hij dan ook echt meester, hij behield continue zijn poker face en verloor dus geen enkele keer. Zodra duidelijk was dat McKeehen de winnaar was van het toernooi, waren zijn ouders enorm opgelucht en blij tegelijk. Ook de oudste deelnemer van het November Nine toernooi was aanwezig, namelijk de 72 jarige Pierre Neuville. Hij eindigde op een zevende plek, en had dus niet zoveel geluk.

Waarom noemen ze het ´November Nine´?

Voor maar liefst de 46e keer dat ze de World Series of Poker hebben gehouden in de gokstad Las Vegas, de WSOP noemen we ook wel de wereldkampioenschap poker. Ieder jaar komen hier de negen beste finalisten bij elkaar om de grote finale te spelen, waarbij altijd enorme bedragen te winnen zijn. Deze negen kandidaten hebben zich geselecteerd voor de finale door eerdere toernooien te winnen. Doordat deze finale ieder jaar in november worden gehouden, en dus worden gespeeld met de negen overgebleven kandidaten wordt het ook wel November Nine genoemd. Dit jaar was de oudste deelnemer overigens een 72-jarige man uit Knokke, België. Ook al werd deze man. Pierre Neuville, al snel uitgeschakeld, toch wist hij met zijn zevende plek een bedrag van $1,203,293 mee naar huis te nemen.

Amerikanen in de top 3

De winnaar van de WSOP is dus de aller jongste deelnemer Joe Mckeehen, met zijn 24 jaar wist hij alle oudere deelnemers te verslaan. Er was dan ook niet veel tijd nodig voor McKeehen om een flinke voorsprong te krijgen op de rest, deze voorsprong kon hij de rest van het toernooi behouden waardoor hij uiteindelijk dus ook de absolute winnaar werd. Niet alleen de winnaar was een Amerikaan, op nummer twee eindigde Josh Beckley ook een 24 jarige Amerikaan, hij nam een bedrag van $4,470,896 mee naar huis. Naast de nummer 1 en 2 plek werd ook de 3e plek door een Amerikaan gevuld, namelijk door de 61-jarige Neil Blumenfield, hij won een bedrag van $3,398,298. Zo bestond de gehele top drie dit jaar dus uit Amerikaanse spelers.

Vreugde bij ouders McKeehen

Voor de ouders van de winnaar was het een zenuwslopend toernooi, het is dan ook niet zo vreemd dat zij de wedstrijd vol spanning volgde. De ouders van McKeehen waren een aantal maanden geleden dan ook geschokt toen hij vertelde dat hij met het spelen van pokeren zijn brood wilde gaan verdienen. Als ouders hou je toch je hart vast op zulke momenten, het spelen van poker blijft namelijk iets onzekers. Gelukkig pakte het voor McKeehen goed uit, een winst van zo´n 7 miljoen euro is natuurlijk niet niets, het is dan ook meer dan McKeehen ooit had durven dromen. De ouders van McKeehen waren in het begin bang voor wat er ging komen, vooral omdat hun zoon toch een universitair diploma heeft. Maar er zijn momenten waarop je je kinderen los moet laten, en zelf hun beslissingen moet laten maken. Dit is dan ook precies wat de ouders van McKeehen deden, met Joe´s  gezonde verstand en wiskundig inzicht van zijn moeder, is gelukkig alles goed gekomen.

 

 

 

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren