Welke emoties brengt gokken teweeg

by admin

Mensen zijn emotionele wezens. Het gehele leven hangt aan elkaar als een web van emoties. Als iemand dichtbij jou verdrietig is merk je al dat je ook verdrietig wordt. Als iemand begint te lachen word je nieuwsgierig waarom hij of zij lacht en je voelt je al meteen wat beter. Ze noemen lachen niet voor niets het allerbeste medicijn. Dus bij alles wat je doet hangt een emotie aan vast. Zo ook met het gokken want ook daar hangen meerdere emoties aan. Er komen namelijk allerlei situaties voor je waaruit je moet kiezen hoe je daarop gaat reageren of hoe je automatisch of onbewust op zal reageren. Het is moeilijk en niet iedereen kan op de juiste momenten de goede emotie inzetten. Maar een ding is belangrijk, en dat is je emoties tijdens het gokken in bedwang houden. Want enorm veel met het gokken en met andere sporten zoals bijvoorbeeld het spelen van golf heeft te maken met je emoties. Hoe beter jij op een situatie kan reageren hoe beter je je eruit kan redden.

Als je twijfelt dan hebben wij nu het allerbeste voorbeeld zodat je eigenlijk in een klap al kan begrijpen hoe emoties meespelen en wat voor emoties vrijkomen of teweeg brengen gedurende moeilijke en spannende situaties. Denk aan een wereldkampioenschap voetbal of europees kampioenschap, denk dan aan een penalty reeks. Daar zie je de grootste voetballers die onder druk en volle emoties breken en gekke schoten ziet maken. Waarom? Omdat de emoties de overhand nemen en ze angstig worden met de gedachte, ohjee als ik nu verlies. En zo is het ook exact bij het live gokken want ook daar is het belangrijk dat je je emoties leert beheersen. Want het gokken op het wereldwijde web, en in feite ook daar buiten, is eigenlijk gewoon je emoties onder bedwang houden. Want stel je eens voor, je bent aan het gokken, je kent alles regels van het spel waar je mee bezig bent helemaal uit je hoofd. En de taktieken en strategie voor bepaalde situaties kun je gewoon dromen. Dan hoe je eigenlijk alleen maar de bekende dingen over te nemen in de situatie. Maar toch gaat het dan helaas maar al te vaak fout. En dat ligt aan het feit dat de emoties vrijkomen en mensen zenuwachtiger gaan worden.

Juist op het moment dat je zenuwachtiger gaat worden ga je fouten maken. We zullen het even voor je verduidelijken met een helder voorbeeld. Stel je gaat blackjack spelen en je kent de regels. Op dat moment krijg je twee maal een tien. Dat zul je denken, ja dat is twintig dus ik stop. Maar andere mensen zouden dan de twee maal tien splitten en daar kaarten op krijgen. Als je een beetje op de stapel met kaarten hebt gelet dan weet je of kun je zien dat er wellicht meer plaatjes aankomen of wellicht meer lagere cijfers. Als je weet dat er plaatjes aankomen moet je inderdaad splitten. Anderzijds zou ik het gewoon zo laten. Als je dan in zo een situatie zit moet je snel kunnen beslissen, als je je emoties dan niet in de hand hebt, dan gaat het mis en zul je merken dat je gaat verliezen. Dus nogmaals, leer jezelf beheersen dan zul je zien dat het allemaal goed gaat komen.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren