Wederom mensen aangehouden voor het organiseren van illegaal gokken

by Nadia

Bingo is een spel dat tegenwoordig door jonge en oud geliefd is. Zo worden er tegenwoordig ook regelmatig bingo avonden gehouden in café’s, restaurants en natuurlijk ook gewoon in buurthuizen. Indien je daar als speler heen gaat, dan ga je er natuurlijk vanuit dat het allemaal eerlijk en betrouwbaar is. Zo gingen 80 bezoekers laatst naar een zaal in in café De Herberg in Helmond, om gezellig een potje Bingo te spelen. Helaas werd dit niet het gezellige avondje waar ze op gehoopt hadden. Tijdens het spelen werden namelijk drie mensen opgepakt, en de zaak werd ontruimd, en zo werd ook het prijzengeld in beslag genomen. Het spel werd namelijk illegaal aangeboden in het café. En de bezoekers wisten nergens vanaf, zo zegt een van de aanwezigen “ ik schrok me de pleuris”.

In ons land mag je alleen kansspelen organiseren indien je hier een vergunning voor hebt, heb je deze niet, dan is het illegaal. Veel mensen denken daar niet bij na als ze Bingo gaan spelen, want ook Bingo valt natuurlijk onder de kansspelen, het is dan ook gewoon gokken wat je aan het doen bent. De mensen die het Bingo avondje in het café in Helmond organiseerde, twee Helmonders van 40 en 41 jaar en een 31-jarige man van Goirle, zijn dan ook gearresteerd voor het overtreden van de wet op kansspelen. Indien je gokspellen aanbiedt moet je natuurlijk ook belasting betalen over de winst, en als het spel illegaal aanbied dan wordt dit dus niet gedaan. Dit houdt in dat er bij het illegaal organiseren van een bingo-avond belasting wordt ontdoken, en dat maakt het Bingo spel een stuk minder onschuldig. Of het nou gokken in een café betreft of live gokken online, je dient hier altijd een vergunning voor te hebben, anders mag je de spellen niet aanbieden.

De aanwezigen in het café wisten natuurlijk nergens iets van, en waren dan ook flink geschrokken toen er in eens een inval plaats vond. Om kwart voor negen vielen agenten namelijk de zaak binnen, en de Bingo avond was toen net van start gegaan. Een 60-jarige vrouw uit Helmond die net een spelboekje van 10 euro had gekocht verklaarde tegen de pers: “ Ik schrok me de pleuris”, komen er opeens zomaar tien politieagenten binnen en we moesten er allemaal uit. De organisatie had blijkbaar geen vergunning aangevraagd, dus het geld dat wij hadden ingelegd, werd zo weer door de agenten meegenomen.”

De horeca gelegenheid is na de arrestatie van de drie verdachten gesloten, totdat de verdachten weer op vrije voeten zijn. Op dit moment zitten zij namelijk nog in voorarrest. Ook kwam tijdens de inval aan het licht dat het café niet aan de geldende brandveiligheidseisen voldeed. Dit is de tweede keer in een week tijd dat er nieuws is over illegale gokzuilen. Eerder vorige week kwamen we nog met een bericht over een café in Amersfoort dat niet over een vergunning beschikt.

Als speler is het dus je eigen verantwoordelijkheid om na te gaan of de bestreffende organisatie over een vergunning beschikt. Of dit nou voor het online roulette spelen is, of voor een gezellig Bingo avondje.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren