Waarom niet gokken sport met lage odds?

by Nadia

In de sportwereld wordt veel gegokt, veel mensen houden er van om een gokje te wagen op een wedstrijd van hun favoriete sport. Voetbal is hier een goed voorbeeld van. Maar waarom zou je nou niet moeten gokken op een wedstrijd met lage odds? In dit artikel zullen we daar verder op in gaan. We nemen om te beginnen Feyenoord tegen Go Ahead Eagles, hiervan denkt iedereen meteen dat Feyenoord toch wel zal winnen, toch? Een wedstrijd tussen deze twee clubs heeft een odd van 1.07 dat er ongeveer geen kans is dat de Rotterdammers deze wedstrijd verliezen van de club uit Deventer. Maar dit houdt ook in dat er om een klein beetje geld mee te winnen al een heel groot bedrag moet worden ingezet, want zelf bij een inzet van 1000 euro zou je winst neerkomen op een bedrag van slechts 70 euro.

Veel geld voor lage winst

Bij zulke wedstrijd is het dus zo dat je al snel veel geld in moet zetten om slechts een klein bedrag winst te hebben. Zo kunnen we ook de wedstrijd van Ajax tegen Go Ahead Eagles als voorbeeld nemen, deze spelen namelijk as. zondag 7 mei tegen elkaar en hierbij krijg je 1.09 je geld terug als Ajax wint. Dit betekent met een inzet van 100 euro dat je winst slechts 9 euro zal zijn.

Bovenstaande voorbeelden zijn verschrikkelijke odds waar je als gokker eigenlijk gewoon niets aan hebt. Alsnog zijn er genoeg gokkers die deze zogenaamde ¨safe bets¨ graag spelen. Wij kunnen je vertellen waarom je dit eigenlijk beter niet kunt doen.

Wanneer jij toch nog een flink bedrag zou willen winnen tijdens deze zogenaamde ¨safe bets¨ dien je enorme bedragen in te zetten. Dit betekent in het voorbeeld van de wedstrijd tussen Ajax tegen Go Ahead ( waarbij de odds 1.09 en 28.00 zijn) dat je een bedrag van 1000 euro kunt winnen wanneer je een inzet plaatst van ongeveer 11.000 euro. Zo dien je dus echt enorme bedragen in te zetten om ongeveer 10% van je inzet aan winst over te houden. Dit betekent ook dat je niet moet vergeten dat het een spel blijft, en dat er in die 90 minuten dat ze spelen van alles kan gebeuren, en dat terwijl jij zo´n gigantisch bedrag hebt ingezet.

Statistieken

Als we dan kijken naar de statistieken en je zou tien keer inzetten op een wedstrijd van Ajax, dan zou dit statistisch gezien inhouden dat 1 van die 10 keren Ajax zou verliezen. Als we even snel rekenen houdt dit in dat je 9 keer 9000 euro wint en in totaal 99.000 euro in hebt gezet. Maar wanneer ze de tiende keer verliezen, dan verlies je je gehele inzet van 11.000 waardoor je nu in totaal op 2000 verlies uitkomt. En dan hebben we het alleen nog maar over de statistieken, het kan zelfs zo zijn dat Ajax twee van de tien wedstrijden verliest, dan zit je zelfs op een verlies van 13.000 euro.

 

 

Dit bericht kan men vinden in de categorie Gokken op Sport .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren