Vervolg nieuws matchfixing zaak

by Nadia

Je hebt laatst vast wel het artikel gelezen over de matchfixing zaak waarbij een Nederlandse top scheidssrechter (Serdar Gözübüyük) bij betrokken zou zijn. Nu is naar buiten gekomen dat Paul R. die de naam van deze top scheidsrechter heeft genoemd zelf aan de rechter bekend heeft schuldig te zijn aan matchfixing. Zo gaf hij zelf toe dat hij spelers van club Sankt Pauli (een Duitse club) omgekocht heeft en zelf op de uitslagen van de wedstrijden bij Aziatische wedkantoren heeft gegokt. Indien je nog niets af weet van matchfixing, dit houdt namelijk in dat een wedstrijd of zelfs een geheel toernooi wordt beïnvloed door betrokkenen door middel van omkoping. Dit wordt gedaan zodat er dan weer geld kan worden verdiend door in te zetten bij een wedkantoor op de club waarvan deze persoon weet dat deze gaan winnen.

Nu heeft hij (Paul R.) dus zelf toegegeven dat hij de persoon was die centraal stond in een matchfixing netwerk. Paul zei gisteren namelijk zelf aan het begin van zijn proces in Bochum (een Duitse stad) dat de aanklacht over het geheel klopt. Vorige week nog noemde hij Serdar Gözübüyük als persoon die wedstrijden zou hebben gemanipuleerd. Volgens Paul zou er fors zijn ingezet op twee wedstrijden in 2009, namelijk die van Helmond Sport- SC Veendam (die eindigde in 0-0) en die van Fortuna Sittard tegen Cambuur ( die eindigde in 1-2). Serdar was bij alle twee de wedstrijden de scheidsrechter waardoor Paul er dan ook zeker van was dat het aan hem zou liggen aangezien de teams wel verschillend waren.

Daarnaast zou Paul R. ook nog contact hebben gehad met René Schnitzler, een speler van de Hamburgse profclub St. Pauli. Deze speler zou schulden hebben gehad en om die af te kunnen betalen zou hij meerdere wedstrijden van zijn eigen club hebben verkocht. Paul en René spraken dan vooraf een uitslag af, en die kwam zo iedere keer weer uit. Hiervoor zou René Schnitzler ongeveer 100.000 Euro hebben gekregen. Ook hij stond vandaag voor de rechter, alleen zweeg hij in iedere taal die maar mogelijk was. Daarnaast staat er nog een speler van de club St. Pauli terecht, en nog iemand die het geld in zou hebben gelegd. Waarschijnlijk doet de rechter einde van de maand zijn uitspraak, en tegen die tijd dat het zo ver is zullen wij je natuurlijk op de hoogte houden van deze matchfixing zaak.

Het is niet de eerste keer dat er sprake is van matchfixing, matchfixing is de afgelopen jaren een veel besproken probleem. Veel mensen denken vaak dat matchfixing alleen voorkomt in zuid en Oost-Europese landen maar toch zien we steeds vaker gevallen in West-Europa. Natuurlijk zijn de spelers die uit landen komen waar het er slecht aan toe gaat kwetsbaarder, maar toch komt het echt overal voor. We vragen ons dan ook af of het een probleem is dat we voor goed op kunnen lossen.

 

Dit bericht kan men vinden in de categorie Gokken op Sport .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren