Verlies Staatsloterij

by Nadia

Vorig jaar heeft de Nederlandse Staatsloterij afgesloten met een verlies van een paar miljoen Euro. De cijfers lieten namelijk zien dat de Staatsloterij 35 miljoen Euro minder aan loten heeft verkocht dan het jaar er voor. En om in percentages te gaan spreken houdt dit in dat dit 4,5 procent minder is dan her voorgaande jaar. Dit wil zeggen dat de Staatsloterij dus enorm veel geld heeft mis gelopen in 2014, maar waar zou dit aan liggen? Dat gaan we in deze tekst in het kort met je bespreken, want de Nederlandse Staatsloterij heeft waarschijnlijk het meeste misgelopen door de imagoschade die ze hebben opgelopen, de slecht beveiligde systemen en de onverkochte loten die mee werden genomen in de trekking.

Je hebt het vast wel mee gekregen, het nieuws waarin naar voren kwam dat de systemen van de Nederlandse Staatsloterij niet goed beveiligd zouden zijn. Veel mensen vonden dit des tijds een belangrijke reden om het even rustig aan te doen wat betreft het kopen van een Staatslot. Hierdoor werden er dus veel minder loten verkocht waardoor de Nederlandse Staatsloterij het jaar 2014 afsloot met een lagere omzet.

Helaas voor de Nederlandse Staatsloterij werd later pas duidelijk dat de informatie die was uitgelekt over niet goed beveiligde systemen helemaal niet klopte. Er was dus eigenlijk helemaal niets aan de hand met de veiligheid van de systemen bij de Staatsloterij. De miljoenen Euro’s die ze hierdoor mis liepen waren dus allemaal voor niets geweest.

De andere reden waarom de cijfers van de Staatsloterij in 2014 rood kleurde is de bekendwording van de onverkochte loten die door de Staatsloterij werden meegenomen in de trekkingen. Omdat consumenten een zo goed mogelijk beeld moeten hebben van wat voor loten ze kopen en wat de winstkansen zijn die hier aan verbonden zijn, had de Staatsloterij dit vooraf zo duidelijk mogelijk aan moeten geven. Echter verklaarde de Hoge Raad de Staatsloterij schuldig aan het verschaffen van onvolledige informatie over de niet verkochte loten die toch deelnamen aan de trekking. Tegenwoordig tellen de niet verkochte loten niet meer mee en heb je eigenlijk als speler dus meer kans op winst, maar toch hebben al deze bovenstaande redenen er voor gezorgd dat de Nederlandse Staatsloterij vorig  jaar flink verlies hebben geleden.

Misschien kunnen ze bij de Staatsloterij er voor kiezen om terug te gaan naar de situatie zoals deze meer dan dertig jaar geleden was zodat de omzet weer gaat stijgen. Des tijds kocht men namelijk een lot voor 25 gulden en hiermee hadden de mensen dan kans op een winst van 1000 Euro. De 3 verschillende trekkingen zorgden voor een hogere kans op winst dan dat de mensen nu hebben. Tegenwoordig koop je namelijk een heel lot voor 15 Euro en is de te winnen prijs maar 100 Euro. Of ze voor deze suggestie kiezen bij de Staatsloterij lijkt me onwaarschijnlijk, maar je weet het natuurlijk nooit.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren