Verdachte zaak gokmiljonairs oud bestuurder Buckaroo

by Nadia

Je herinnert je vast nog de omvangrijke witwaszaak rond de illegale online goksites van de Bubble Group. De directeur van online betalingsbedrijf Buckaroo is een van de hoofdverdachten in de zaak. Ze worden er van verdacht illegale gok praktijken te hebben ontplooit. Zo wordt de oud bestuurder van betaaldienstverlener Buckaroo. Maximiliaan S., van witwassen, fiscale fraude, illegaal gokken en lidmaatschap van een criminele organisatie, verdacht. Hij zou bertrokken zijn geweest bij een grootschalige zwendel met illegale goksites. Met andere woorden, genoeg illegale praktijken waarvan deze Maximiliaan beschuldigd wordt, en waar rook is is vuur zeg ik maar altijd.

Het online gokken is in Nederland natuurlijk nog steeds niet legaal. De wet op de Kansspelen wordt naar alle waarschijnlijkheid pas begin volgend jaar aangepast. En deze oud bestuurder blijkt nu dus een v an de verdachten te zijn in het zogenoemde Rykiel-onderzoek naar witwassen via het online gokken. Eerder dit jaar werd in dat kader al een 49-jarige advocate Annette M. uit de gemeente Hollands Kroon aangehouden.

Vorig jaar vonden er nog twee invallen plaats bij Buckaroo, door de bekende Kansspelautoriteit en de politie. Er werden ondezoeken gedaan naar drie vennootschappen die klant waren bij Buckaroo. Daarbij werd S. aangehouden en werd hij ook meteen als bestuurder geschorst. Voor zover bekend is S. geen hoofdverdachte in de zaak. Dat waren namelijk al de internetmiljonairs Michel Gregoire, zijn broer Maurice en Stijn Flapper.

Volgens het OM kregen ze van meerdere juristen en fiscalisten advies over het voeren van een schijn administratie en het opzetten van constructies om het werkelijk eigendom van vermogen te verbergen. Tijdens het onderzoek in deze zaak werd beslag gelegd op tientallen kapitale villa’s en bedrijfspanden in binnen- en buitenland. De goksites hadden sinds 2006 een omzet van maar liefst meer dan 100 miljoen euro. En dan te bedenken dat dit allemaal mogelijk werd gemaakt door het fanatiek online bingo gokken en natuurlijk het spelen van online Roulette, Blackjack en gokken op slots. Aan deze cijfers zie je maar weer hoe enorm populair het spelen van online gokspellen tegenwoordig wel niet is.

Vorige maand schreef Emerce al over heftige aanvaringen tussen de bestuurders van Buckaroo en de Raad van Commissarissen naar aanleiding van deze invallen en waarschuwingen van de Nederlandsche Bank.Buckaroo valt onder de Wet Financieel Toezicht. Het heeft dan ook een vergunning van De Nederlandsche Bank, dat verplicht het bedrijf goed na te gaan wie de uiteindelijk belanghebbende is waar het geld terecht komt. Het bedrijf had drie gok-bv’s als klant, maar had dus na moeten gaan dat het geld in Geldrop en Best terecht kwam. De Raad van Commissarissen maakte twee jaar geleden al bezwaar tegen dubieuze klanten, maar bestuurders zouden hen de hand boven het hoofd houden. Volgens financiële bladen stond op een gegeven moment de hele raad van bestuur in de wind. Bij een interne schoonmaakactie werden in oktober 2013 nog twijfels geuit over 26 klanten.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren