Veel bookmakers sluiten deuren

by Nadia

Bij ons is het woord bookmaker, oftewel wedkantoor, geen begrip dat vaak gebruikt wordt. Dit komt doordat we in Nederland dan ook niet echt te maken hebben met een bookmaker, je vind hier namelijk geen wedkantoren. Een wedkantoor is een plek waar je je geld in kunt zetten op een officiële manier, bijvoorbeeld op een belangrijke voetbalwedstrijd. In Groot Brittannië is dit eigenlijk de normaalste zaak van de wereld, en je ziet hier dan ook op iedere hoek van de straat een wedkantoor liggen. Vooral als je naar grote steden zoals Londen gaat, dan valt het op dat er enorm veel zijn, maar is dit vanaf nu verleden tijd?

Een van de grootste namen van de bookmakers die zich hebben gevestigd in Groot-Brittannië is Ladbrokes, deze bookmaker heeft maar liefst meer dan 2200 winkels in Groot-Brittannië, alleen is het zo dat het momenteel niet zo heel goed gaat met deze bookmaker. En helaas zijn ze niet de eerste die met problemen kampen. Ladbrokes zelf zegt dat hun verlies voornamelijk komt door de tegenvallende cijfers van tweede kerstdag. Zo zagen ze zelfs hun inkomsten dalen van 68 miljoen naar 38 miljoen pond, een verlies van maar liefst 30 miljoen pond! Als gevolg hiervan moeten dan ook weer 60 winkels van hun de deuren sluiten.

Naast tweede kerstdag zijn er meerdere oorzaken, zoals de belasting voor het gokken die verhoogd werd bijvoorbeeld, en ook de tegenvallende inkomsten met het WK de afgelopen zomer. Wel is het zo dat een woordvoerder van Ladbrokes zegt dat ze positieve plannen hebben hebben voor dit jaar, zelfs met het sluiten van zoveel filialen. Ook zijn ze momenteel op zoek naar een nieuwe directeur omdat de huidige directeur Mr. Glynn afgelopen december aangaf er mee te willen stoppen dit jaar.

Enorm veel Britten zijn het een beetje beu om op iedere hoek van de drukke winkelstraten bookmakers tegen te komen. De meeste Britten irriteren zich dan ook mateloos aan de wedkantoren, de geldschieters maar ook aan de charity shops die vaak zelfs meerdere filialen in een en dezelfde straat hebben zitten. Zo hebben de bookmakers het al best zwaar gehad de laatste tijd. Zo hebben ze te maken gehad met protesterende burgers en politieke leiders die commentaar hebben op de verslavende gokkasten en hun oneerlijke methodes. Er zijn namelijk bijvoorbeeld fruitmachines die per twintig seconden inzetten van 100 pond kunnen accepteren, dit is volgens de overheid dan ook een soort van cocaïne voor mensen met een gokverslaving.

Ladbrokes heeft dus vorige jaar alleen al 150 winkels gesloten maar ze zijn niet de enige, ook de andere bekende naam in Groot-Brittannië, namelijk William Hill, sloot in het vorige jaar alleen al meer dan 100 winkels. Maar dan hebben we het natuurlijk over fysieke bookmakers, want daar tegenover staat natuurlijk wel dat ze het online dan weer erg goed doen. Vorig jaar had Ladbrokes al ruim 20% meer omzet gemaakt dan het jaar er voor. Zo zullen er dus misschien steeds meer fysieke bookmakers plaats maken voor online bookmakers apps.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren