Tennissers verdacht van matchfixing

by Nadia

Het is je vast niet ontgaan dat er de laatste tijd veel nieuws naar buiten komt over matchfixing bij tenniswedstrijden. In de tussentijd zijn er dan ook al dertien arrestaties verricht bij onze zuiderburen. Deze arrestaties zijn verricht doordat ze in België een groot onderzoek waren gestart naar matchfixing in de tennis wereld. De personen die zijn aangehouden worden er van verdacht zich bezig te hebben gehouden met illegale praktijken zoals dus het vervalsen van tenniswedstrijden zodat ze er vervolgens geld mee kunnen verdienen door te gokken op de voor hun al bekende uitslagen van de wedstrijd. Er zijn in totaal voor dit onderzoek 21 huiszoekingen gedaan in België.

Meerdere landen bij betrokken

Niet alleen in België werden er verdachten door Interpol in de gaten gehouden in verband met de matchfixing op de tenniswedstrijden, zo werd er ook in ons eigen land onderzoek gedaan. Daarnaast werd er door Europol ook in landen zoals Duitsland, Frankrijk, Bulgarije en Slowakije onderzoek gedaan, het blijkt te gaan om een globale organisatie die zelfs in Amerika actief is want ook daar werden arrestaties verricht met betrekking tot het beïnvloeden van de uitslagen van tenniswedstrijden.

Door middel van bedreigingen en zelfs mishandeling wist een Belgisch-Armeense bende de tennissers over te halen om wedstrijden te vervalsen. In de meeste gevallen gaat het dan om expres verliezen van wedstrijden, maar er zijn meerdere mogelijkheden waarop je geld in kunt zetten tijdens tenniswedstrijden en dus ook andere zaken zijn te beïnvloeden. Het gaat hierbij voornamelijk om de tenniswedstrijden die gespeeld worden op een lager niveau. Hierbij kun je denken aan wedstrijden die niet live uitgezonden worden en waarbij je te maken hebt met prijzengeld tussen de vijf en vijftienduizend euro. Juist doordat deze spelers minder verdienen met tennissen zijn ze eerder te beïnvloeden om zo op die manier een centje bij te verdienen.

Al langere tijd actief

Deze Belgisch-Armeense bende is al veel langere tijd actief, de eerste tips kwamen namelijk in 2015 al binnen, naar alle waarschijnlijkheid bestaat de bende al sinds 2014. Bendeleden gingen enorme bedragen inzetten op tenniswedstrijden waardoor ze dus ook gigantische bedragen wonnen. Er is door de bende dus enorm veel verdiend in de afgelopen jaren aan matchfixing van tenniswedstrijden. Of het nu echt voorbij is voor de bende die verdacht worden van corruptie, witwassen, intimidatie, deelname aan een criminele organisatie, potentiële mishandeling en natuurlijk matchfixing is nog maar de vraag. Het gaat er natuurlijk allemaal om dat het openbaar ministerie deze verdenkingen dan ook hard kan maken.

 

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren