Subcommissie geïntroduceerd door Kansspelcommissie

by Nadia

Omdat de Kansspelcommissie er voor wil zorgen dat ze hun taken zo goed mogelijk kunnen uitoefenen hebben ze vorige maand op 9 september besloten een subcommissie te introduceren. Deze commissie zal zich bezig houden met specifieke zaken die betrekking hebben op de de gokindustrie. Het eerste onderwerp dat ze zullen behandelen zijn natuurlijk de virtuele weddenschappen. Eind oktober en 26 november zullen ze dan ook praten over het hoe en wat van dergelijke weddenschappen. Overigens zal het niet alleen over online weddenschappen gaan, ook de offline weddenschappen zullen hierbij aan bod komen. Waar de Kansspelcommissie en de subcommissies allemaal voor staan kun je in onderstaand artikel lezen.

Wat doet de Kansspelcommissie?

Veel mensen hebben er wel eens vaker over gelezen maar weten eigenlijk niet precies wat de taken van de Kansspelcommissie nou eigenlijk zijn. In het kort gezegd houdt de Kansspelcommissie zich bezig met het reguleren van de kansspelmarkt. Zo zorgen zij voor een veilige gok omgeving, en om hun taken zo goed mogelijk uit te kunnen voeren dienen ze goed op de hoogte te zijn van wat er momenteel allemaal gaande is. Zo houden ze zich momenteel voornamelijk bezig met het onderwerp legalisering van online kansspel aanbieders. Deze regulering is dan ook een zeer belangrijke taak van de Kansspelcommissie maar niet de belangrijkste. Het allerbelangrijkste is namelijk het beschermen van de spelers.

Verschillende taken

Het is dus duidelijk dat de Kansspelcommissie meerdere belangrijke taken heeft en het beschermen van de spelers is er hier een van. Daarnaast houden ze zich ook bezig met het creëren van een rendabele sector, zo zorgen ze voor een concurrerende markt, en dit houdt de markt in balans. Hierbij kun je denken aan het verstekken van vergunningen, waarvan de regels om in aanmerking te kunnen komen zeer streng zijn. Spelers aan online aanbieders worden dan ook streng in de gaten gehouden door de commissie. Juist door de strenge regels kunnen ze gemakkelijker toezicht houden op de aanbieders die over een vergunning beschikt, en dit is natuurlijk prettig voor de spelers maar ook voor de aanbieders zelf.

Gokverslaving

Helaas heeft het spelen van kansspelen ook minder leuke kanten, zo heb je bijvoorbeeld kans op verlies maar er is ook kans op verslaving. Het is dan ook zeer belangrijk dat juist deze doelgroep, gokverslaafden, goed worden beschermd door de Kansspelcommissie, en gelukkig is dit ook precies waar de commissie aandacht voor heeft. Ook worden gokbedrijven die kansspelen aanbieden terwijl ze hiervoor niet over een vergunning beschikken, gestraft. Zij lopen namelijk kans geschorst te worden en krijgen enorm hoge geldboetes opgelegd.

De zwart lijst (Epis-lijst)

Gelukkig bestaat er zoiets als een zwarte lijst, namelijk de Epis lijst. Epis staat voor Excluded Persons Information System. Dit is een lijst waarop mensen vermeld komen te staan die niet mogen gokken. Dit kan zijn vanwege een verslaving maar ook vanwege het beroep dat ze uitoefenen.Welk beroep moet je dan uitoefenen om op deze lijst te komen staan? Hierbij moet je denken aan politieagenten en iedereen die verkozen of benoemd is in een openbaar bestuursambt. Je kunt ook jezelf op deze lijst zetten, indien je van jezelf weet dat je problemen hebt met gokken zodat je niet snel in de verleiding kan komen.

Het is goed dat juist deze kwetsbare groep wordt beschermd door de Kansspelcommissie. Juist doordat ze hun taken zo zorgvuldig willen uitvoeren hebben ze ervoor gekozen om subcommissies op te richten. Op die manier kunnen ze zich beter bezighouden met specifieke onderdelen, en kan er dus ook beter toezicht worden gehouden. De subcommissies dragen dus bij aan een transparante en veilige markt.

 

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren