Staatsloterij blijft kans winstdaling verzwijgen

by Nadia

Het is tot in den treure, en ook op deze website al vaker herhaald. De Staatsloterij blijft maar verzwijgen dat er continue minder kans is om te winnen, aldus de Consumentenbond. Mensen die een Staatslot kopen horen te weten dat het tegenwoordig minder gemakkelijk is om een prijs te winnen dan voorheen. En dit is niet de eerste keer, al eerder berichtten wij hier al over dit feit en al eerder was de consumentenbond al bezig met een onderzoek. Maar dit keer hebben zij het nieuws naar buiten gebracht. Inmiddels heeft de Staatsloterij ook echt gereageerd. Hieronder kun je verder lezen wat zij te zeggen hebben.

Volgens de directeur van de Consumentenbond, Dhr. Bart Combée, is de Staatsloterij niet goed bezig en vindt hij dat zij de mensen die de loten kopen en de abonneehouders beter hadden moeten inlichten over de veranderde percentages met betrekking tot de winstkans per trekking. Dit heeft hij aan het ANP laten weten die dat natuurlijk via de figuurlijke Telex de wereld in heeft geholpen. Veel sites hebben dit nieuws opgepakt omdat veel mensen via de Staatsloterij spelen of speelden. Dhr. Combée vindt ook dat als mensen dat hadden geweten via een communique ze dan de keus hadden om wel een lot te kopen en/of hun abonnement op te zeggen dan wel niets te doen.

Op zich is dat geen verkeerd idee aangezien mensen wel ingelicht moeten zijn en weten waar ze aan toe zijn. Jammerlijk heeft de Staatsloterij dit niet gedaan en zijn mensen in het donker gebleven wat de verlaging van de winkans betreft met het gokken op de loten. Het gaat om toch wel een forst percentage van 1,8% wat omlaag is gegaan. Dat klinkt niet veel maar als het je eigen centen zijn die je in een lot hebt gestoken dan is het wel weer heel erg veel. En dat mag ook wel aangezien jij hard hebt gewerkt voor je geld en het niet zomaar over de balk wil smijten.

Dat de percentages omlaag zijn gegaan wil nu ook zeggen dat het niet meer uitmaakt dat als je vier cijfers goed hebt je dan kunt winnen, wat voorheen wel de kans was. De Staatsloterij heeft hierop gereageerd via de woordvoerder die meldde dat het expres is gedaan “omdat mensen niet zitten te wachten op een prijs van tien Euro als ze er 15 Euro voor hebben betaald”, wat wij naar onze mening ook wel een goed argument vinden. Er komen dus meer, als we het zo mogen noemen, “medium prijzen”. Ze hebben in ieder geval laten weten dat er naar de kritiek die door de Consumentenbond is gegeven wordt gekeken. Met andere woorden, het zal intern besproken worden dat het de volgende keer wel goed gaat en de mensen wel ingelicht worden. Althans… dat hopen we….

Dit bericht kan men vinden in de categorie Bingo Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren