Schadevergoeding voor gokautomatenexploitant

by Nadia

 

Een aantal jaar geleden, namelijk in 2008, vond er een verhoging van de kansspelbelasting plaats. Hierdoor hadden veel exploitanten het erg moeilijk, en zo ook Dennis Wetsteijn. Maar voor Wetsteijn is er toch nog licht aan het einde van de tunnel, hij won namelijk een flink bedrag na dat hij een claim tegen de fiscus indiende tegen de verhoging van de kansspelbelasting in 2008. De rechter oordeelde tijdens dit proces namelijk dat Wetsteijn van de fiscus een bedrag van maar liefst 1,4 miljoen euro uitbetaald zou moeten krijgen. Hij zal dit bedrag krijgen doordat zijn bedrijf enorm veel geleden heeft na dat de belastingdienst in 2008 de kansspelbelasting heeft verhoogd van 19% naar 29%. De verhoging zorgde er namelijk voor dat zijn bedrijf aan het randje van de afgrond kwam te staan.

In het rood

Voor dat deze kansspelbelasting verhoging werd ingevoerd ging het erg goed met het gokkastenbedrijf van Dennis Wetsteijn. Maar na de btw verhoging ging het op eens mis, vanaf deze periode zag hij zijn bedrijf de rode cijfers in gaan. Volgens een eigen berekening van Wetsteijn verlies hij in de afgelopen jaren dan ook een bedrag van ongeveer 5,7 miljoen euro. Het bedrag dat hij van de fiscus terug zal krijgen kan hem dan ook wel helpen er boven op te komen.

Rookverbod in hetzelfde jaar

In dat zelfde jaar, 2008, werd er door de overheid ook nog eens een rookverbod in horecagelegenheden ingevoerd. Ook dit verbod heeft veel narigheid achtergelaten bij de meeste horecagelegenheden. Veel mensen bleven dan ook weg, waardoor Wetsteijn, en velen andere, uiteindelijk dubbel zo hard getroffen werden. Een verhoging van het btw-tarief en het rookverbod betekende in het jaar 2008 dan ook de ondergang voor velen horecagelegenheden.

Uitzonderlijke uitspraak

Uiteindelijk heeft Wetsteijn dus een schadevergoeding van 1,4 miljoen euro toegezegd gekregen van de rechter, een uitspraak die zeer zeker uniek is. Het is namelijk nog nooit eerder voorgekomen dat een rechter in deze situatie zo een dergelijke uitspraak heeft gedaan. Het gaat immers om een infidifueel getroffen bedrijf.  Tijdens de rechtszaak beriep het bedrijf van Dennis Wetsteijn zich dan ook op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, en dit beroep heeft er dus voor gezorgd dat de fiscus hem 1,4 miljoen euro verschuldigd is. Volgens Monique Ligtenberg, een belastingdeskundige bij het bedrijf ‘Fiscaal up to Date’, is dit een uitzonderlijke situatie. Het feit dat hij door de rechter in zijn gelijk werd gesteld is iets dat niet vaak voor is gekomen in soort gelijke situaties.

Nieuwe start

Zodra Dennis Wetsteijn het bedrag van 1,4 miljoen euro van de fiscus zal ontvangen, indien dit überhaupt gebeurd aangezien de belastingdienst momenteel bezig is met de gehele zaak bestuderen, zal dit voor Wetsteijn een nieuw begin betekenen. Met het geld dat hij zal ontvangen kan hij weer opnieuw beginnen en de schade gaan inhalen.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Gokken op Slots .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren