Portugees wint gigantische prijs

by Nadia

In Nederland kun je als inwoner meespelen aan verschillende loterijen. Deze loterijen kunnen je natuurlijk miljonair maken, maar 100 miljoen Euro zal je er niet mee kunnen winnen. In Portugal is dat anders, daar kun je namelijk meespelen aan de Euromillions loterij, en hierdoor werd gisteren een Portugees in een klap maar liefst 100 miljoen Euro rijker! Hij wist als enige de 5 juiste nummers en 2 sterren te selecteren, hierdoor was hij de enige winnaar van het gigantische bedrag, namelijk de hoofdprijs van 100 miljoen Euro. De overige 9 winnaars die de 5 nummers en 1 ster juist hadden geselecteerd kregen alle een bedrag van iets meer dan 300.000 Euro. De Portugese winnaar zal niet het gehele bedrag mogen houden, hiervan zal hij naar verwacht 20% van de 100 miljoen moeten afstaan aan de Belastingdienst in Portugal. Alsnog geeft dat in dit geval helemaal niets, want een bedrag van 80 miljoen is natuurlijk alsnog enorm!

100 miljoen Euro is natuurlijk een bedrag waarbij we ons in Nederland niets voor kunnen stellen om te winnen bij de loterij. Toch is het niet de hoogste prijs die ooit is gevallen bij de Euromillions, dit was namelijk een aantal jaren geleden (in juli 2011) een bedrag van 190 miljoen Euro. Toen werd het bedrag uitgekeerd aan iemand in het Verenigd Koninkrijk. Ook onze zuiderburen kunnen meespelen aan deze geweldige Euromillions loterij, ditmaal vielen ze niet in de gigantische prijzen, maar toch wist een Belg een bedrag van 95.000 Euro te winnen door 5 nummers correct te selecteren. Bij onze zuiderburen zijn al vaker mooie prijzen gevallen, zo werd eind december een inwoner uit Charleroi winnaar van een bedrag van maar liefst 25 miljoen Euro. De hoogste prijs die ooit in België was gevallen was ook een bedrag van 100 miljoen Euro, net als dit keer in Portugal, dit bedrag werd des tijds in februari 2009 gewonnen.

De Euromillions loterij is voor 72% in handen van de Franse staat, en maakt onderdeel uit van een bedrijf dat meerdere kansspelen aanbiedt. Het wordt dan ook georganiseerd door La Francaise des Jeux in Frankrijk. Deze gigantische loterij wordt al sinds 1976 in Frankrijk zelf, maar ook in de overige Franstalige gebieden georganiseerd. Dat je door mee te spelen aan de Euromillions loterij gigantische prijzen kunt winnen is natuurlijk ook niet zo vreemd, hun motto is dan ook immer ¨Word schandalig rijk¨.

De Euromillions loterij bestaat nu al meer dan 10 jaar, de aller eerste trekking vond namelijk plaats in 2004. De Euromillons is niet in ons land te spelen, maar wel in negen andere Europese landen, namelijk: Frankrijk, Groot-Brittannië, Oostenrijk, België, Spanje, Portugal, Luxemburg, Zwitserland en Ierland. Wie weet kun je binnenkort alsnog mee spelen met de Euromillions loterij als Nederland een nieuwe kansspelwetgeving zal krijgen. Tot die tijd, is het alleen maar mogelijk om te dromen over bedragen als deze.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren