Paardenraces vooral populair in Engeland

by Nadia

In Engeland is het bijwonen van sportwedstrijden en gokken op sport zeer populair, zeker wanneer we kijken naar de paardenraces. In Nederland is het kijken naar sport wel populair, maar paardenraces dan weer niet zo. Al helemaal als je je bedenkt dat paardenraces in Engeland op nummer 2 staat, na voetbal op de eerste plek, wat betreft het aantal toeschouwers. In Nederland hebben we zelfs maar 1 renbaan, terwijl Engeland er wel 52 in totaal heeft! Waar komt dit vandaag, en waarom zijn paardenraces in Engeland zo waanzinnig populair? Lees onderstaande informatie door en wie weet raak jij wel zo geïnteresseerd in paardenraces dat je er zelf een mee wil maken.

Populariteit paardenraces

Paardenraces zijn niet alleen in Engeland zeer populair, het is een sport die wereldwijd gezien wordt beoefend. Paardenraces bestaan dan ook al erg lang, het werd vroeger al met verschillende rassen gehouden, zelfs in de tijd van de oude Romeinen bestond de rensport al. Natuurlijk is er sinds die tijd heel wat veranderd en zijn er weer andere regels en andere paardenrassen waarmee we racen, maar het is wel mooi om te zien dat het een sport is die al zo lang bestaat. Ook in Engeland bestaan de paardenraces al erg lang, hier is het mede zo populair doordat de Britse koninklijke familie een sterke band heeft met deze tak van paardensport. De grootste baan in Engeland werd in 1711 geopend door de toenmalige koningin Anne, namelijk de Ascot Racecourse.

Informatie over een paardenrace

Wanneer je een keertje een paardenrace in Engeland wil bijwonen kun je of van te voren al een entree kaartje kopen of aan de deur. Wat je kunt verwachten is een dag die bestaat uit verschillende races, dus dit betekent dat je ook meerdere keren in kunt zetten op verschillende paarden. Tussen deze verschillende races zit iedere keer een bepaalde tijd, meestal drie kwartier, en deze tijd kun je benutten om kennis te maken met de paarden en de jockeys en natuurlijk om je inzet te plaatsen. Met kennis maken bedoelen we dat de paarden en hun jockeys aan het publiek worden voorgesteld, zodat je goed kunt zien wie welk nummer en welke kleur heeft. Ongeveer een half uur van te voren kun je geld inzetten op uiteindelijk jouw favoriet. Paarden die grote kansmakers zijn beschikken over een lagere winstuitkering doordat de kans groot is dat ze winnen. Vergeet niet dat het kaartje (ticket) dat je krijgt na dat je je inzet hebt gedaan goed bewaard. Dit is namelijk je enige bewijs om een eventuele winst te kunnen claimen.

 

Dit bericht kan men vinden in de categorie Gokken op Sport .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren