Oudejaarstrekking net zo populair als gokken online.

by gokken

Misschien heb jij ook wel mee gespeeld met een bekend nieuwsjaarslot. Ieder jaar doen er weer miljoenen mensen mee aan de eindejaarstrekking, het hoort gewoon een beetje bij de traditie in Nederland lijkt wel. De kans om het nieuwe jaar als kersverse miljonair in te gaan, klinkt voor veel mensen als muziek in de oren.Misschien ben je zelfs wel een van de gelukkige die in de prijzen is gevallen. In ieder geval is een inwoner uit Friesland de gelukkige winnaar geworden van de 30 miljoen euro. De identiteit van de winnaar is nog niet bekend, de jackpot viel in Noord en Zuid-Holland op twee halve loten. De winnaars delen 13,2 miljoen euro.

Zo een hoog bedrag van 30 miljoen euro win je natuurlijk niet zo snel, ook niet met gokken online. Deze hoofdprijs van 30 miljoen euro was even hoog als vorig jaar. En dit is ook meteen de hoogste jackpot uit de geschiedenis van de Nederlandse staatsloterij. Zoals we al zeiden is het kopen van zo een eindejaarslot een echte Nederlandse traditie geworden, in totaal werden er dit jaar maar liefst 4,2 miljoen loten verkocht, dit is wel iets minder dan vorig jaar toen gingen er namelijk 4,4 miljoen lotnummers over de toonbank. Er kunnen hele of halve loten worden gekocht en de keuze worden gemaakt of je voor de hoofdprijs meespeelde. Er werd in totaal dit jaar 75 miljoen euro uitgekeerd. Het is ook fijn dat deze loten net als gokken met ideal simpel online met ideal aangeschaft kunnen worden. Dus woon je niet in de buurt van een verkooppunt dan kun je alsnog een lot bemachtigen.

Ook de Postcodeloterij had een trekking met het oud en nieuw feest. En deze Kanjerjackpot viel in een straat in Almere, hier deelde drie bewoners de prijs van 1 miljoen euro. De hoofdprijs van 42,9 miljoen euro viel op postcode 4354 in het Zeeuwse Vrouwenpolder. Al deze winnaars hadden waarschijnlijk stuk voor stuk nooit gedacht dat ze in de prijzen zouden vallen. Dus zo zie je maar weer dat het iedereen kan overkomen, of je nu internet gokspellen speelt, of mee doet aan een loterij.

De Staatsloterij is de oudst loterij van Nederland en wordt georganiseerd door de Nederlandse overheid. Dit idee is al heel erg oud, de voorganger van de Staatsloterij, de Generaliteitsloterij, werd al in 1726 opgericht. En vanaf 1884 valt de loterij rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van de Minister van Financien. Het is dan ook natuurlijk een mooie inkonstembron voor de overheid, want de schatkist wordt er aardig van gevuld. De loterij levert de regering namelijk elk jaar zo’n 140 miljoen euro op, en dat is natuurlijk niet niks.

Er is dan ook elke 10e van de maand een trekking, en daarnaast zijn er ieder jaar ook nog de vier speciale trekkingen die plaats vinden op, Koningsdag, de Oranjetrekking, de Gelukstrekking en de Oudejaarstrekking. Bovendien worden alle bedragen belastingvrij uitgekeerd, dus meespelen is dan ook zeker de moeite waard.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren