Ook Nederlandse gokker erg nuchter

by Nadia

Nederlanders staan er om bekend zeer nuchter te zijn, dat is iets dat vast staat. Deze Nederlandse nuchterheid komt dan ook zeker terug in ons dagelijkse leven, zoals bijvoorbeeld op straat of in de supermarkt. Maar het blijft niet alleen daar bij, het blijkt namelijk dat wij Nederlanders ook bekend staan om ons nuchtere gokgedrag. Er is namelijk een onderzoek gedaan naar wat een jackpot winnaar met zijn geld zou doen. Hierbij zijn uitslagen van verschillende mensen uit verschillende Europese landen met elkaar vergeleken, en deze uitkomsten zijn eigenlijk zo heel verrassend voor ons nuchtere volk.

Gokgedrag

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat wij Nederlanders heel anders gokken dan landen in het zuiden van Europa zoals Italië of Frankrijk. Nederlanders zijn bijvoorbeeld niet zo van het vast houden aan een enkel getal, maar wisselen vaker van inzet. Zuid Europeanen daar in tegen houden zich vaak vast aan het getal waar ze voor gekozen hebben. Hieruit blijkt dat zij zich dus veel meer vasthouden aan vastgesteld of wenselijk gedrag en bepaalde rituelen. Dit is overigens niet alleen maar van toepassing tijdens het gokken, zo zie je ook duidelijk verschik in het spelen van voetbal, ook hier gedragen Italianen en Fransen zich heel anders dan de meeste Nederlandse voetbalclubs.

Jackpot, en dan?

Er is ook onderzoek gedaan naar wat wij Nederlanders zouden doen met het geld dat we winnen van de jackpot. De uitslagen van dit onderzoek zijn eigenlijk wel wat voorspelbaar en vergelijkbaar met wat andere ook zouden doen. Zie hieronder in willekeurige volgorde een aantal zaken die Nederlanders met hun gewonnen geld zouden doen.

  • Reizen
  • Auto kopen
  • Geld aan familie/vrienden geven
  • Huis kopen
  • Minder werken
  • Stoppen met werken
  • Op de bank zetten
  • Schulden aflossen

Overigens is dit niet van toepassing op alle ondervraagden, er zijn namelijk ook een aantal ondervraagden die zeggen dat zij helemaal niemand zouden zeggen dat ze veel geld hadden gewonnen. Hierbij wordt wel de eventuele partner uiteraard ingelicht, maar voor de rest niemand. Dit antwoord werd door slechts 8% van de ondervraagden gegeven. Natuurlijk ook niet zo vreemd als je je bedenkt dat op het moment dat iedereen weet dat je over een groot geld bedrag beschikt, er altijd wel mensen zijn die daarna plotseling in eens in je leven willen komen. En dit zijn juist de mensen op wie je het minst zit te wachten.

Lossen we schulden af?

Iets dat misschien wel als verrassing uit het onderzoek naar voren kwam, is dat Nederlanders er niet meteen voor kiezen om hun schulden af te lossen. En dit is juist iets dat je wel van ons nuchtere volk zou verwachten. Nederlanders zoeken juist liever de luxe op, ze doen liever dingen als minder werken, meer en veel luxer dan voorheen op vakantie. In principe allemaal dingen die de meeste mensen zouden doen met een enorm jackpot bedrag. Uit het onderzoek bleek dus dat 9 van de 10 ondervraagden met een gewonnen prijs iets aan hun leven verandert. De manier waarop dit wordt gedaan is dus zeer verschillend met de ondervraagden afkomstig uit Nederland en overige Europese landen.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren