Nu ook online gokken op crowdloterij in Nederland

by Nadia

In deze tijden komen we steeds vaker nieuwe woorden tegen, die we toevoegen aan ons woordenboek. Zo kennen we tegenwoordig bijna allemaal het woord crowdsurfen, wat inhoud dat je je op handen laat dragen door mede concertgangers tijdens een concert. En misschien heb je dan ook wel eens gehoord van “crowdfunding”, wat het gezamenlijk inzamelen van geld door een groep mensen die een bepaald project graag van de grond zien komen, zonder inmenging van een tussenpersoon betekent. Zo hebben we nog een nieuw “crowd” woord waar de meeste van jullie nog nooit van gehoord zullen hebben, namelijk een crowdloterij. Toch zal dit een woord zijn dat je in de toekomst vaker gaat tegenkomen, en zeker nu een Nederlands beginnend bedrijf met de eerste variant ervan is gekomen.

Enorme kosten, een veel te grote overhead, zelfbenoemd filosoof en entrepreneur Jasper Versteege heeft weinig op met de grote loterijen. Zijn loopbaan begon hij bij Alex Beleggersbank, even zat hij in LED-lichten voor fietsen, maar al enkele jaren is hij oprichter en directeur van WTA Gaming, bedenker van ‘s werelds eerste crowdloterij. Het idee achter deze zogeheten crowdloterij is de concurrentie aan te gaan met bestaande grote loterijen en op die manier de “gewone man” met online gokken ook een echte kans op een jackpot te bieden.

WTA Gaming is een bedrijf dat zijn vergunning houdt op het eiland Malta, dit omdat het organiseren van dergelijke loterijen in Nederland vooralsnog niet toegestaan is. De naam van de loterij is zeer toepasselijk, namelijk Winner Takes All. Dit omdat er sprake is van één winnaar die de volledige pot wint, in plaats van meerdere prijzen die aan meerdere winnaars worden uitgereikt. De opzet is dus simpel: er is maar één winnaar, en deelnemers kunnen zoveel loten kopen als zij willen, voor één euro per stuk. Elke donderdag is er een trekking. Per trekking kan maar een lot worden gebruikt. Vijftig procent van de winst, Winnertakesall rekent bescheiden transactiekosten, gaat naar goede doelen.

Gokken online gratis zit er bij een crowdloterij niet in, maar een lot voor een euro is eigenlijk bijna gratis. Vooral als je dan na gaat dat je daarmee kans maakt op een mooie jackpot. Natuurlijk is het idee dat vijftig procent van de winst naar goede doelen gaat ook erg aantrekkelijk. Zo voelt je aankoop sowieso nuttig, of je er nou uiteindelijk iets mee wint of niet.

Uiteraard is het op deze crowdloterij veilig online gokken, en het mooie aan Winner Takes All is dat ze meer dan 80 procent van de inkomsten uit loten uitkeren. Om een idee te geven van hoeveel dit is, de Staatsloterij, Dayzers en Oudejaarsloterij keerden in het jaar 2012 in totaal iets minder dan 70 procent uit. Bij de Lotto en de Toto ligt het uitkeringspercentage zelfs rond de 50 procent en bij andere grote loterijen is dit percentage nog lager.

uit. Bij de Lotto en de Toto ligt het uitkeringspercentage rond de 50 procent en bij andere grote loterijen nog lager.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren