Nederlandse vrouw van 84 opgepakt in Thailand voor illegaal gokken

by Nadia

Gokken is niet overal legaal, en zo dus ook niet in Thailand. Zo werd afgelopen week een Nederlandse vrouw van 84 jaar opgepakt wegens illegaal gokken. Maar was deze arrestatie wel terecht? Het verhaal over het groepje bejaarde (waaronder de 84-jarige Nederlandse vrouw) die werden gearresteerd in Pattaya kun je in onderstaande tekst lezen. Het groepje was namelijk bridge aan het spelen, een kaartspel waarbij je speelt met punten en niet met geld is dus helemaal geen gokspel. Toch vond de politie dit reden genoeg om de bejaarde spelers aan te houden en te arresteren. Hierdoor bracht de Nederlandse vrouw maar liefst 12 uur lang door in een politie cel, achteraf gezien geheel onterecht. De politie zelf heeft zijn fout al toegegeven.

Gokken in Thailand

Zoals we al aangaven is het spelen van gokspellen in Thailand ten strengste verboden. Indien je in Thailand gepakt wordt tijdens het spelen van gokspelletjes kun je een celstraf verwachten. Maar bridge is helemaal geen gokspel, dus hoe kan het dan dat deze onschuldige mensen toch zoveel uur in de politie cel door moesten brengen? Blijkbaar heeft iemand de politie getipt, en werd er gezegd dat het ging om een gokspel dat gespeeld werd. Aan de hand van deze tip vielen maar liefst vijftig politie agenten een appartementencomplex aan de kustplaats Pattaya binnen om zo het illegaal ¨gokken¨ te bestrijden.

Bridge speel je niet met geld

Eenmaal binnen gestormd troffen de agenten 8 speeltafels aan en maar liefst ruim dertig bridgespelers allemaal afkomstig uit het buitenland waaronder ook de 84-jarige Nederlandse vrouw. Tijdens de inval vonden ze geen geld, en dit is ook niet zo vreemd aangezien je het bridge spel ook helemaal niet met geld speelt maar met een puntensysteem. Alsnog vond de politie het nodig om de groep mensen te arresteren, waaronder ook de 84-jarige hoog bejaarde Nederlandse vrouw. Na 12 uur doorgebracht te hebben in de politie cel en omgerekend een boete van 135 euro te hebben betaald, werden de verdachten weer vrijgelaten.

Voor niets vast gezeten

De Nederlandse bejaarde vrouw van 84 had er toen al 12 uur in de politie cel op zitten, ook zou zij nog voor de Thaise rechter moeten verschijnen. Gelukkig hoeft dit laatste niet door te gaan, en bleef het voor de bejaarde vrouw ¨enkel¨ bij 12 uur politie cel. De Thaise justitie heeft namelijk toegegeven dat de politie niet juist heeft gehandeld en dat ze verdachten uiteindelijk allemaal voor niets vast hebben gezeten. De boete van 135 euro die de verdachten betaald hebben blijft wel staan, deze kregen ze namelijk voor het bezitten van ongeregistreerde speelkaarten, iets dat in Thailand strafbaar is.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren