Nederland in trek bij buitenlandse loterijen

by Nadia

De buitenlandse loterijen zijn enorm geïnteresseerd in Nederland, het lijkt er dan ook op dat ze staan te trappelen om de concurrentie met Nederlandse loterijen zoals de Nationale Postcodeloterij aan te gaan. Dit kan voor ons land enorm voordelig zijn, zo kan het de amateursport en cultuur namelijk een bedrag van ongeveer 250 miljoen Euro opleveren per jaar. De Tweede Kamer heeft hier vorige week dan ook uitgebreid over gesproken. Er hebben zich volgende Kansspelautoriteit sinds december vorig jaar al een aantal buitenlandse partijen gemeld die in 2017 graag in ons land een loterij willen starten. Zo zouden buitenlandse bedrijven zoals de Britse nationale loterij Camelot, de Franse Francaise de Jeux en de Italiaanse Gtech zich al hebben aangemeld. De toezichthouder zelf noemt geen namen, maar hij zegt wel dat er ruim voldoende interesse bij het meldpunt is binnengekomen. En dan hebben we het over bedrijven uit zowel binnen als buitenland.

Peter-Paul de Goeij van Lottovate Nederland zegt dan ook dat deze buitenlandse concurrentie er voor zou kunnen zorgen dat er meer Nederlanders zijn die loten kopen en dat de museums en sportclubs en een aantal andere instellingen dus meer geld zullen ontvangen. Lottovate zelf is een Brits bedrijf dat zelf ook maar al te graag in Nederland zou willen starten. En met meer geld bedoelen we ook echt veel meer geld, het zou namelijk wel 250 miljoen Euro extra per jaar op kunnen leveren volgens een onderzoek dat werd gehouden door RBB Economics in opdracht van het Britse Lottovate. Indien we kijken naar overige Europese landen waar ook nieuwe spelers zijn toegetreden zien we dat de ervaringen zeer positief zijn, kijk maar naar landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Toch is er nog een groep die minder blij is met de eventuele komst van deze buitenlandse loterijen, en dit zijn de goede doelen. Deze krijgen momenteel in Nederland namelijk 50% van de winst waardoor zij kunnen bestaan, de Nederlandse loterijen zijn dit namelijk verplicht om af te staan. Ze zijn bang dat deze buitenlandse bedrijven dit niet zullen doen, of dat ze een deel van hun winst juist aan andere landen geven. Ook zijn ze bang dat door de komst van een nieuwe wet die het online gokken in Nederland zal reguleren, er veel mensen zullen zijn die kiezen voor het spelen van online kansspelen, waardoor de goede doelen sowieso al veel geld zullen mislopen.

Peter-Paul de Goeij van Lottovate Nederland zegt dat deze angst absoluut niet nodig is, hij zegt namelijk dat de overheid een deel van de winst namelijk kan opeisen voor de goede doelen, dit zou namelijk niet in strijd zijn met Europees recht. Ondanks deze uitspraken zijn de goede doelen nog niet gerust en overtuigd. Het is dan ook iets dat nog goed bestudeerd zou moeten worden zodat we niet voor verrassingen komen te staan.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren