Modernisering gokwet Nederland

by Nadia

Nederland is normaal snel met alles, en blijft niet graag achter. Toch is er iets waar Nederland helemaal niet snel mee is en dat is het legaliseren van het online gokken in ons land. De nieuwe gokwet is nog steeds niet rond en er blijven maar nieuwe eisen worden gesteld net zoals een limiet dat ze in willen stellen aan het bedrag dat online gokkers maximaal uit kunnen geven voordat hun spelers account wordt geblokkeerd. Dit voorstel werd, samen met andere maatregelen, tijdens de Gaming in Holland (jaarlijkse congres van de Nederlandse gokindustrie) door programmamanager modernisering kansspelen Dennis van Bremen voorgelegd. Dit was niet het enige punt dat voorgesteld werd, zo werden ook maatregelen om matchfixing te voorkomen en om advertenties op televisie tussen zes uur ´s ochtends en zeven uur ´s avonds te verbieden voorgesteld. We kunnen met zijn alle nog wel van alles aanpassen en voorleggen, maar wanneer komt die nieuwe gokwet in Nederland er nou eindelijk?

 

Modernisering nieuwe gokwet in Nederland verloopt traag

Dat de modernisering van deze nieuwe gokwet traag verloopt hoeven we jullie waarschijnlijk al niet meer uit te leggen. Al jaren kun je van alles lezen over de modernisering en het legaliseren van het online gokken in ons land, maar tot op de dag van vandaag is er nog steeds niets gebeurd. In Den Haag komen ze er maar niet uit, de verschillen van meningen van de coalitie van VVD en PvdA zijn nog steeds te groot. En de Nederlandse Kansspelautoriteit is hier onderhand wel klaar mee, zij vinden dat het nu al lang genoeg duurt, en geef ze eens ongelijk. De spelen van online gokken wordt in ons land met de dag populairder en toch slagen we er niet in om een nieuwe gokwet te realiseren.

In de zomer van vorig jaar (2016) wat iedereen nog zo enorm enthousiast doordat de Tweede Kamer akkoord was gegaan met het legaliseren van het online gokken. De Eerste Kamer zou volgens alle berichten snel akkoord gaan en de wet zou er binnen no-time zijn. We zijn nu alweer een jaar verder na het akkoord van de Tweede Kamer en er is nog steeds niets veranderd. De verwachtingen zijn zelfs dat het dit jaar (2017) niet meer gaat lukken, en dit terwijl we al zo lang bezig zijn.

Laatste land van Europa

Sterker nog, Nederland ligt op zoveel vlakken voor op andere landen van Europa maar is momenteel wel het laatste land in Europa waar het online gokken nog niet gelegaliseerd is. Alle andere Europese landen hebben het gokken online al mogelijk gemaakt, het wordt nu dus echt hoog tijd dat ook Nederland zijn zaakjes op orde krijgt wat betreft de nieuwe gokwet. Wij durven in ieder geval geen uitspraken meer te doen over wanneer deze nieuwe gokwet nu eindelijk in zal gaan.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren