Minderjarigen gokken toch online

by Nadia

Het is duidelijk dat het niet toegestaan is, maar toch is het zo dat een op de 3 jongeren al voor hun achttiende verjaardag via internet of via hun smartphone online een gokje hebben gewaagd. Daarom wil de Kansspelcommissie dan ook dat Facebook, Apple en Google niet langer gok-apps aanbieden zonder de leeftijd van de speler vooraf te controleren. Peter Naessens expert van de Kansspelcommissie zegt dan ook, ¨het is alsof je een 13-jarige laat proeven van een cannabissigaret. Alleen is het zo dat er bij een drugsprobleem vaak alarmbellen bij ouders en op school gaan rinkelen, terwijl er voor minderjarige gokkers nauwelijks iets gedaan wordt.

De expert wijst dan ook vooral naar de gok-apps die de afgelopen jaren vooral via het bekende Facebook, Apple en Google worden aangeboden. ‘Het is natuurlijk niet zo vreemd dat deze drie internetgiganten deze apps aanbieden, aangezien ze gezien hebben hoeveel geld er mee te verdienen valt, maar ze vragen daarbij niet hoe oud de speler is. En op het moment dat ze het wel vragen, controleren ze niet of het waar is wat de speler opgegeven heeft. Zo kan iemand van iedere leeftijd online video slots spelen.

Ze laten de spelers eerst enkele uren gratis spelen, en eens de speler in het spel zit vragen ze of ze verder willen spelen door met vrienden te connecteren. De druk om samen te spelen en erbij te horen is dan ook erg groot bij deze jongeren. Op het internet geldt niet, to be or not to be, maar to be connected of not to be connected. Voordat deze jonge spelers het beseffen zijn ze aan het gokken voor geld, en is dan ook de kiem gelegd voor een eventuele latere verslaving.’

De meeste jongeren spelen deze gokspellen dan ook nog eens zonder strategie, nou is een video slots strategie niet zo zeer nodig, maar bij spellen als live Blackjack en Roulette kan dit zeker wel invloed hebben op je winst.

Volgens Naessens is het probleem dan ook veel omvangrijker dan vermoed. ‘Een studie in Canada heeft uitgewezen dat zelfs 1 op de 3 jongeren voor hun achttiende verjaardag betaald heeft voor gokspellen op het internet. In ons land schatten we dat dit er 200.000 zijn die dit doen voor hun achttiende. Het is natuurlijk ook niet vreemd, als je kijkt hoe gemakkelijk ze toegang kunnen krijgen tot het gokken online. Er zijn tegenwoordig zoveel jongeren met een smartphone waarbij ze over internet beschikken. En Facebook hebben ze ook bijna allemaal.

De Kansspelcommissie wil dat zulke gratis gok spellen online verdwijnen. Natuurlijk wordt er soms gezegd dat het de verantwoordelijkheid van de ouder is, dus dat zij deze gokspelletjes moeten blokkeren, maar zo eenvoudig is het toch niet. Er is namelijk ook een taak weggelegd voor de overheid.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren