Meer nieuws over tenniswedstrijd en vermeende matchfixing

by Nadia

Gisteren vertelde we je het nieuws over de tennis wedstrijd waarvan vele denken dat er sprake was van matchfixing. Vandaag heeft de speler Antal van der Duim met verbazing gereageerd op de ophef die is ontstaan over zijn wedstrijd bij het challengertoernooi in het Duitse Meerbusch. Antal won in drie sets van landgenoot Boy Westerhof. Na afloop van de wedstrijd werd het duel in verband gebracht met matchfixing omdat er erg veel geld werd ingezet op een zege voor Van der Duim, terwijl hij lange tijd achter stond. Zelfs na dat hij achterstond werd er nog steeds volop ingezet op Van der Duim.

De woordvoerder van de KNLTB zegt: ¨We zijn als bond verplicht om dergelijke signalen bij de ITF te melden. Dat hebben we dan ook gedaan. De speciale commissie van de ITF zal bepalen wat er nu gebeurt. Wel kan het enige tijd duren voordat er duidelijkheid is. Ondertussen mogen de spelers gewoon blijven tennissen.¨

Van der Duim heeft na afloop van de wedstrijd gezegd dat hij enorm verbaasd is over de ophef die ontstaan is. Van der Duim stond in het begin achter op zijn tegenstander, en alsnog werd er op hem ingezet. Hij kwam in de eerste set dan ook niet in het spel, en in de tweede set stond hij zelfs met 3-0 achter. Toch bleven mensen nog volop op hem gokken. Uiteindelijk heeft hij toch ook gewonnen met 4-6 6-3 en 6-3.

Van der Duim zegt dan ook tegen de NOS: ¨Het is heel vervelend dat wij hier nu mee worden geconfronteerd. Je hoort al langer dat er wordt gegokt, maar ik wil daar niks mee te maken hebben, en ben zelf ook nooit benaderd. We proberen gewoon alle twee de wedstrijd te winnen, en meer niet. ¨ Hij zelf vond het verloop niet opmerkelijk. ¨ het gebeurt dan ook wel eens vaker dat je na een achterstand uiteindelijk toch nog wint. Het is voor ons altijd lastig om tegen elkaar te spelen, omdat we goede vrienden zijn. Het zijn dus sowieso altijd rare wedstrijden.¨

Gokspelletjes zijn in Nederland en de rest van de wereld enorm populair. Alleen is het natuurlijk erg vervelend dat de sportwedstrijden en het gokken hierop de laatste tijd zo onder het vuur staan met betrekking op matchfixing. Matchfixing gaat niet alleen tegen de regels van de sport in, maar is ook vaak een overtreding op de wetgeving.

Tegenwoordig hebben mensen zoveel manieren om een gokje te wagen, zo kunnen ze online live gokken, op hun telefoon of tablet gokken, eigenlijk gewoon overal waar ze internetverbinding hebben is het wagen van een gokje mogelijk. En door de nieuwe wet op kansspelen neemt de kans op matchfixing nog meer toe. We zullen moeten afwachten of Nederland met de komst van de nieuwe wet matchfixing beter zal gaan bestrijden.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Gokken op Sport .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren