Lootboxes zorgen voor veel ophef

by Nadia

De afgelopen weken is er veel ophef ontstaan over de online games die beschikken over lootboxes, zoals de laatste nieuwe Star Wars Battlefront II game. Bij dit spel zouden er namelijk elementen aanwezig zijn die wel heel veel overeenkomsten zouden hebben met gokken, iets waar je een licentie voor moet hebben. Bij onze zuiderburen (in België) zijn games zoals deze in het verkeerde keelgat geschoten, de overheid wil games met lootboxes dan ook gaan verbieden. We zien dat in heel Europa meningen zijn verdeeld aangezien de Britten zeggen dat het niet zou gaan om kansspelen omdat de inhoud van de lootboxes alleen maar te gebruiken zijn in het spel zelf, en doordat je deze niet kunt laten uitbetalen. Hoe zal het nu verder gaan met deze games die beschikken over lootboxes?

Nieuwe Star Wars Battlefront 2 game verwijderd lootboxes

Doordat er zoveel commotie is ontstaan rondom het Star Wars Battlefront II spel, heeft het EA spel besloten om voorlopig de optie uit het spel verwijderd. Voorheen konden spelers de zogenaamde ¨loot crates´ (verschillende kratten met hierin goederen, die dus ook wel lootboxes worden genoemd) aanschaffen voor echt geld. Maar game ontwikkelaar EA (Electronic Arts) heeft alle microtransacties voor het spel voor dit moment op stop gezet, omdat er zoveel kritiek van gamers van over de hele wereld op het EA spel was.

Voorheen kon je als speler door middel van microtransacties verschillende zaken vrij spelen, hiervoor kon je dus echt geld betalen, terwijl je hier normaal gesproken eerst uren lang de game zou moeten spelen om dit allemaal vrij te spelen. Maar je wist van te voren niet waarvoor je betaalde, er stond namelijk niet aangegeven wat of welke wapens er bijvoorbeeld in de lootbox zou zitten. Precies dit element werd door de Belgische Kansspelautoriteiten gezien als gokken.

België wil het er niet bij laten zitten

In Belgie zijn ze lang niet tevreden met de beslissing van EA om de lootboxes tijdelijk uit het spel te verwijderen, de Belgische minister van Justitie (Koen Geens) vindt het namelijk lang niet genoeg wat er gedaan wordt. Hij is er dan ook voor om de verkoop van games die deze elementen bevatten geheel te verbieden in België. Of hem dit gaat lukken is natuurlijk nog de vraag, wel is duidelijk dat België totaal niet blij is met de lootboxes games.

 

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren