Legalisering online gokken en de vraagtekens van de kamerleden

by Nadia

Wij kunnen in ons land nog steeds niet legaal online gokken doordat het nog steeds niet gelegaliseerd is. Wij zijn in Europa dan ook het laatste land waar dit nog gerealiseerd moet worden, terwijl er jaarlijks toch zo´n 500.000 tot 1.000.000 mensen in Nederland een gokje online wagen. Het is dus eigenlijk een vreemde zaak dat Nederland zijn zaakjes wat het online gokken betreft nog niet op orde heeft. Toch lijkt het al enige tijd dat hier binnenkort verandering in zal komen, maar hoe lang zal het nu nog duren voordat we eindelijk in ons eigenlijk legaal online een gokje kunnen wagen. Want als we kijken naar waar ze het in de politiek momenteel allemaal over hebben, dan lijkt online gokken daar niet tussen te zitten. 

Legalisering op de agenda

Het wordt in Nederland wel al jaren gedoogd, het online gokken, maar vanaf 2016 werden ze het in de Tweede Kamer met elkaar eens dat het hoog tijd is om te legalisatie door te laten gaan. Zo zouden er veel voordelen vast zitten aan deze legalisatie, zoals het invoeren van belasting en het aanpakken van illegale aanbieders. Nederland is een land dat eigenlijk met bijna alles altijd vooraan staat, maar dit is zeker niet het geval als het gaat om het legaliseren van online gokken, we zijn juist een van de laatste landen waar de knoop uiteindelijk werd doorgehakt.

Partijen zoals de PvdA en de VVD waren het vrijwel meteen met de plannen van kabinet-Rutte II  eens om het online gokken te legaliseren, terwijl partijen zoals de Partij voor de Dieren, SGP, CDA en de ChristenUnie er juist fel tegen waren. Ook waren er partijen, namelijk de D66, PVV en Groenlinks die niet helemaal voor en niet helemaal tegen waren en toch hebben ingestemd met het wetsvoorstel.

Steeds meer vraagtekens

De wet is nog steeds niet aangepast, en op dit moment zijn er dan ook genoeg illegale buitenlandse aanbieders die in ons land actief zijn maar hier niet geregistreerd zijn. Maar zo lang het wetsvoorstel nog niet is afgehandeld, kan de KSA niet optreden tegen deze aanbieders. Zo zeggen ze bij de KSA zelf wel blij te zijn dat de Eerste Kamer zorgvuldig met de hele situatie omgaat.

Waarom de legalisering er nog steeds niet door is heeft mede te maken met de vraagtekens die verschillende kamerleden in mei van dit jaar hebben gezet bij de wet. Er zijn veel vragen over het verslavingsaspect van gokken online en over hoe de controles worden gedaan naar probleemgokkers. Daarnaast zijn ze bang dat als probleemgokkers door de legale aanbieders ¨eruit¨ worden gezet voor hun eigen veiligheid, ze gewoon verder gaan gokken bij illegale aanbieders. Het wetsvoorstel zal dus pas op de agenda komen op het moment dat er meer duidelijkheid over deze zaken is.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren