KNVB wil gokken op rode en gele kaarten verbieden

by Nadia

Het wagen van een gokje op een van de velen sporten is iets dat gokkers erg graag doen. Dit heeft te maken met het feit dat ze vaak van een bepaalde sport houden, en er ook veel mogelijkheden zijn wat betreft het plaatsen van je inzet. Zo kun je vaak inzetten op welke speler er het meeste zal scoren, of welk team er als eerst een doelpunt zal maken, of natuurlijk gewoon op welk team er uiteindelijk zal winnen. Sport gokken is iets dat al jaren lang terug gaat en dus ook alk vroeger gedaan werd, zelfs in de tijd voor dat het gokken online bestond. Hierbij kun je denken aan het wagen van een gokje op paardenraces, iets dat erg veel in Engeland gedaan werd. Door de komst van het gokken online zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden ontstaan wat betreft gokken op sport. Alhoewel we enorm veel sporten zijn waar je op kunt gokken zien we toch dat het gokken op voetbal het meest gedaan wordt.

Gokken op voetbal is natuurlijk erg spannend, en ook hierbij geldt dat je veel verschillende inzetmogelijkheden hebt. Ook hier kun je namelijk gokken op je favoriete club, gokken op welke club er het eerst zal scoren, maar ook kun je vaak gokken op hoeveel strafkaarten er gegeven zullen worden tijdens een wedstrijd. Deze laatste inzetmogelijkheid is er een die de KNVB graag wil gaan verbieden omdat ze vinden dat deze mogelijkheid het risico op matchfixing vergroot.

Volgens Gijs de Jong van de KNVB doen de bookmakers het om zo over een aantrekkelijk aanbod te beschikken, maar de KNVB vindt dat dit niet verantwoord is als de spelers in kunnen zetten op zaken als strafkaarten die worden gegeven, dit doordat dit zaken zijn die gemakkelijk te beïnvloeden zijn. De KNVB heeft zijn standpunt nu ook al voorgelegd aan de Tweede Kamer, de Jong was hier namelijk uitgenodigd om zo een hoorzitting over de gokmarkt bij te kunnen wonen.

De KNVB zou dan ook liever zien dat weddenschappen op een vrije trap, corners en op ingooien meer zouden willen. Daarnaast zijn ze ook niet blij met gokken op vrouwen, amateurs en op de jeugd. Vanuit de Tweede Kamer kwamen er ook nog een aantal kritische vragen. Maar volgens de KNVB gaat het ze absoluut niet om commerciële redenen, het gaat er hun juist om om de illegale gokmarkt te organiseren, en dit is iets wat niemand geld zal opleveren. Dit wordt volgens de Jong dan ook zwaar overschat. Deze discussie is natuurlijk niets nieuws, er wordt dan ook al jaren over gediscussieerd. Het zal dan ook zeker nog wel een tijdje duren voordat de markt zal openen, er wordt nu gesproken over midden 2016.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Gokken op Sport .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren