Keeper Sutton United beïnvloed weddenschap

by Nadia

Als sportman mag ja natuurlijk niet de wedstrijd beïnvloeden vanwege een weddenschap, maar toch horen we regelmatig verhalen (voornamelijk in de voetbalwereld) van dat het toch degelijk gebeurd. Dit noemen ze matchfixing, toch gaat het verhaal over de Engelse Keeper van Sutton United niet zo zeer over het beïnvloeden van de wedstrijd, maar wel over het beïnvloeden van een weddenschap, en ook dat mag uiteraard niet. Die keeper Wayne Shaw die voornamelijk bekend stond om zijn flinke postuur (hij woog namelijk 125 kilogram) speelde tot vorige week bij Sutton, ook al zat hij meer aan de kant dan wat anders toch had Shaw zijn droomvaan bij Sutton gevonden. Misschien wel juist om het feit dat hij betaald kreeg voor niet al te veel inspanning. Hoe dan ook, sinds vorige week kan de keeper zijn baan bij Sutton op zijn ronde buik schrijven, hij ging namelijk vreselijk de mist in.

Beïnvloeden van weddenschap

Zijn team moest tegen het bekende Arsenal spelen en op de goksite Paddypower stond een weddenschap waarbij je acht keer je inzet terug zou krijgen wanneer je geld in zou zetten op de weddenschap of Shaw tijdens de rust een pasteitje zou eten. Dit is dan ook precies wat Shaw in de rust deed, en nog geen dag later kwamen er geruchten naar buiten van dat hij dit met opzet had gedaan. En dat is uiteraard verboden, hierdoor beïnvloeden hij namelijk de weddenschap. Niet lang daarna besloot het bestuur om Shaw de kans te geven om zelf ontslag te nemen, waardoor hij zijn werkgever niet kon aanklagen en met eer kon vertrekken.

Hoogst waarschijnlijk heeft Shaw nu al spijt van zijn pasteitje als tussendoortje.

Niet de eerste keer in Engeland

Het is overigens niet de eerste keer in Engeland dat een voetballer betrokken is bij het beinvloeden van de wedstrijd of een weddenschap. Volgens de gegevens van de Gambling Commission´s Sports Betting Intelligence (een hele mond vol die je niet uit kunt spreken met een pasteitje in je mond), is het maar liefst 53 keer voorgekomen dat spelers op een wedstrijd hebben ingezet. En dan hebben we het over de gevallen die bekend zijn, er wordt namelijk geschat dat dit aantal nog veel hoger is. Dan zijn de spelers die niet hun eigen naam gebruiken tijdens het gokken maar die van een kennis niet eens bekend.

Het is overigens niet altijd verboden geweest voor voetballers om in te zetten op wedstrijden, pas na 2014 is de regel ingegaan dat sporter niet mogen gokken op sport, en dan hebben we het over iedere soort van sport dus niet alleen voetbal. Dit zijn regels die gelden binnen de de Footbal Association en de FA van Engeland. En deze regel is geldig voor alle professionele betaald spelers van welke sport dan ook.

 

 

Dit bericht kan men vinden in de categorie Gokken op Sport .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren