Kabinet akkoord met fusieplan Lotto en Staatsloterij?

by Nadia

De Lotto en de Staatsloterij, beide Nederlandse organisaties die enorm bekend zijn in ons land. Er zijn dan ook weinige Nederlanders die kunnen zeggen dat ze nooit mee hebben gespeeld met een van deze partijen. Nu hebben beide partijen al een tijdje het idee om te gaan fuseren, en dus een groot bedrijf te worden. Gelukkig voor hen is nu duidelijk dat het kabinet het in ieder geval eens is met deze plannen. Zoals we al zeiden bestaan deze plannen al een hele tijd, zo wordt er al jaren gesproken over een mogelijke fusie tussen beide partijen. Waarschijnlijk is het einde van al deze plannen nog lang niet in zicht, maar toch ziet het er momenteel goed uit voor beide partijen.

Samenwerken

De reden waarom de twee partijen graag willen fuseren heeft alles te maken met besparen in de kosten. Zo zouden ze samen sterker staan dan alleen, al helemaal met de komst van de open kansspelmarkt. Zo hebben de Lotto en de Staatsloterij beide moeilijke tijden gekend tijdens de recessie. Er zijn in deze moeilijke economische tijden dan ook veel bedrijven gesneuveld, bedrijven die hun hoofd niet meer boven water konden houden. De Lotto en de Staatsloterij willen dit dus voorkomen door samen sterk te staan. Ze hebben namelijk alle twee flink wat gevoeld in de afgelopen jaren, zo daalde de omzet flink voor de Lotto en ook de Staatsloterij. Samen willen ze hier graag weer bovenop komen, en met gezamenlijke krachten een sterk team te vormen. Wiebes, Staatssecretaris van Financiën, is dan ook van mening dat beide organisaties samen een betrouwbare en veilige aanbieder van kansspelen online en offline zal zijn.

ACM

Het kabinet steunt de plannen dus momenteel, maar dan moet er uiteindelijk nog wel een goedkeuring van het ACM, Autoriteit van Consument & Markt, komen. Er wordt op dit moment onderzocht in hoe verre en op wat voor manier er een samenwerking tussen beide organisaties mogelijk is, en wat het beste idee zal zijn. Zodra de ACM concludeert dat deze samenwerking een goed idee is, dan pas kan er een vergunning worden verleend en kan de fusie een feit worden. En om niet te vergeten moeten ook beide Kamers het plan goedkeuren, voor nu is er dus alleen nog maar ruimte om plannen en afspraken te maken, en natuurlijk om te onderhandelen.

Plannen

De plannen tot nu toe indien de fusie door zal gaan zijn dat de twee partijen samen als staatsdeelneming zullen verder gaan. De opbrengsten zullen naar goede doelen, sport en uiteraard naar de Staat gaan. Maar een exacte vorm van samenwerking is nog lang niet bekend. Het is dus even afwachten wat de plannen precies zullen zijn, en natuurlijk zijn ze ook afhankelijk van de politiek en toezichthouders. Maar tot nu toe ziet het er in ieder geval positief uit.

 

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren