Italianen verzot op gokken

by Nadia

Ken je de bekende one-liner ´An offer they couldn´t refuse´ nog? Inderdaad ja een bekende one-line uit de maffia film The Godfather, en ook de titel van een artikel in The Economist afgelopen week. Het blijkt namelijk dat de Italianen niet zo goed tegen gokken kunnen, ze blijken namelijk behoorlijk gokverslaafd te zijn. Nu denk je misschien, dat zijn ze toch in heel veel landen in de wereld en ook in ons kleine landje? Maar dan heb je nog niet de cijfers gezien van de Italianen, er werd namelijk op een omzet van vijf miljard voor maar liefst zeventien miljard vergokt. Vandaar dat we wel kunnen stellen dat de Italianen het meest verzot zijn op gokken van alle landen, en ook het meest verslaafd aan gokken zijn.

Waardoor komt dit?

Veel Italianen kampen met schulden vanwege hun gok probleem, zo hoor je verhalen van een 49-jarige man die met een nep-wapen een supermarkt overvalt, om zo zijn gokschulden wat te verminderen. Zijn buit bedroeg 700 euro, een bedrag dat hij direct gebruikte om een deel van zijn schulden af te betalen. Dit zijn verhalen die we vanuit Italië steeds vaker horen, en dat terwijl de Italiaanse regering toch hard bezig is om het gokken te verminderen. Zo hebben ze door verschillende poker rooms te verbannen, geprobeerd om zo het aantal gokkers drastisch te verminderen, maar helaas blijkt deze poging tot nu toe averechts te werken, aangezien het aantal gokverslaafden in Italië alleen maar blijft toenemen. Een paar jaar geleden (2011) waren het nog de Spanjaarden die kampte met de meeste gokproblemen, maar tegenwoordig is het toch echt Italië, een land in het zuiden van Europa dat te maken heeft met een flinke economische crisis en dus vol zit met gokkers.

Financiële crisis

Als we kijken naar de kraskaarten die wereldwijd worden verkocht dan wordt een vijfde hiervan in Italië verkocht. Ook een derde van alle video loterijen wordt in Italië gehouden. Het is dus overduidelijk dat Italianen enorm gek zijn op het wagen van een gokje. Zelfs wanneer ze hier door een financiële crisis eigenlijk niet eens het geld voor hebben. De wetenschappers vermoeden dan ook dat de grote hoeveelheid gokverslaafden in Italië te maken heeft met de financiële crisis. Zo proberen veel Italianen om hun schulden te dekken met het gokken, waardoor ze uiteindelijk alleen maar nog dieper in de problemen komen. Ook heeft de Italiaanse overheid momenteel zoveel accijnzen op het gokken geplaatst, waardoor bijna de helft van alle inkomsten uit het gokken naar de staatskas van Italië verdwijnt.

Sport gokken

Ruim tien jaar geleden begon de ellende eigenlijk voor veel Italianen, op dat moment (in 2004) werd namelijk het gokken op sport gelegaliseerd. Zo zorgde de Italianen er al snel voor dat de overheid het gokken online gingen legaliseren, zodat er geen belastinginkomsten verdwenen naar het buitenland. Tien jaar later in 2014 werden de gokmachines (slots) aangewezen als de grote schuldige door de regering in Italië. Dit werd door hun gebaseerd op het feit dat deze slotmachines goed waren voor de helft van het totaalbedrag van wat het Italiaanse volk uitgeeft aan gokken.  Hoeveel Italianen er daadwerkelijk een gok probleem is niet duidelijk, maar naar verwachting zijn dit er wel heel erg veel. Het is dan ook niet voor niets dat de president van mening is dat er nog veel meer gedaan moet worden om dit probleem tegen te kunnen gaan. We zullen het zien wat er nog allemaal zal gebeuren in Italië.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren