Illegaal gokken tijdens Super Bowl

by Nadia

Een paar dagen geleden kon je volop genieten van de Super Bowl, de belangrijkste wedstrijden van Amerika en door alle Amerikanen bekeken. Ook in Nederland zijn er steeds meer mensen die dit grote evenement niet willen missen en dus midden in de nacht opblijven om het te kunnen volgen. Tijdens de Super Bowl worden er veel weddenschappen gehouden, sterker nog de Super Bowl is het evenement in Amerika waar het meest op wordt gewed. Alles bij elkaar wordt er voor ongeveer 4.5 miljard dollar aan weddenschappen gehouden tijdens de Super Bowl, maar schrik niet, de meest weddenschappen worden illegaal geplaatst. Bij 1 van de wedstrijden liep het de spuigaten uit, namelijk bij de wedstrijd tussen de New England Patriots en de Atlanta Falcons, hier werden namelijk de meeste illegale inzetten ooit geplaatst. Kun je het je voorstellen, terwijl Amerika juist al het geld binnen de grenzen wil houden.

Illegaal gokken op sport

Overal ter wereld is het in principe hetzelfde, het illegaal gokken is namelijk vaak simpeler dan legaal gokken, en dit komt in de meeste gevallen doordat er vaak een tekort aan legale gokkantoren is. Uitgaande van meerdere bronnen zijn er wereldwijd gezien 80% meer illegale gokkantoren dan legale. Ook in Amerika worden een groot deel van de weddenschappen dus illegaal geplaatst, zo berekende de Kansspelautoriteit van Amerika dat van alle inzetten 4,7 miljard illegaal geplaatst worden. Zo werd tijdens de Super Bowl in de staat Nevada voor 18:00 uur al een bedrag van 130 miljoen dollar aan inzetten geplaatst, wat wederom een record is.

Verschillende weddenschappen mogelijk

Zo kon je inzetten op welk team er zou winnen en ook met hoeveel punten ze zouden winnen, maar natuurlijk waren er heel veel verschillende inzetten mogelijk. Tegenwoordig kunnen ze het zo gek niet bedenken of je kunt er op inzetten. Er waren zelfs bookmakers waar je op meer dan tweehonderd verschillende soorten weddenschappen in kon zetten. Zelfs een inzet op het liedje dat tijdens de rust zou worden gezongen, of een inzet op stroom die misschien uitvalt en ook kon je gokken of er een streaker over het veld zou lopen of niet. De laatste twee zijn overigens niet voor gekomen tijdens deze Super Bowl.

Of de nieuwe president Donald Trump met zijn casino ervaring iets zal gaan doen tegen deze illegale weddenschappen is nog niet bekend.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Gokken op Sport .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren