Het is weer bijna tijd voor de Breeders Cup

by Nadia

Wanneer je bekend bent in de paardenrace wereld dan weet je ook dat het alweer bijna tijd is voor een van de grootste paardenraces van het jaar, namelijk de Breeders Cup. Het wedden op paardenraces is iets dat al zo lang bestaat, het gaat zelfs terug in de tijd van de Romeinen, en ook de oude Arabische stammen hielden paardenraces. Vandaag de dag zijn paardenraces nog steeds enorm populair, in sommige landen wat meer dan in andere, maar het blijft door je jaren heen bestaan. Er worden dan ook verschillende grote evenementen georganiseerd en de Breeders Cup is daar een prima voorbeeld van. Dit is een Amerikaanse race die jaarlijks op een andere plek in de Verenigde Staten wordt gehouden en waar toppaarden van over heel de wereld op af komen. Dit jaar staat de Breeders Cup gepland op 3 en 4 november 2017 in del Mar, Californië. Een race die druk bezocht zal worden en waar natuurlijk enorm veel zal worden gegokt.

Afsluiten van het seizoen

Bij eigenlijk bijna iedere sport zien we dat zodra het einde van het seizoen in zicht komt er een grote wedstrijd of kampioenschap wordt gehouden ter afsluiting. In de paardenrace wereld is de afsluiting van het seizoen de Amerikaanse Breeders Cup. In 1982 werd de aller eerste editie van de Breeders Cup gehouden, en toen al direct met veel succes. Doordat de prijzengelden voor zowel racers als bezoekers enorm hoog op kunnen lopen, is het een van de meest populaire paardenraces. Zoals we al zeiden komen er dan ook paarden van over de hele wereld om deel te nemen aan deze race.

Crème de la crème van de racepaarden

Er zullen dit jaar in totaal 14 races plaats vinden op de Breeders Cup. En zoals we al zeiden zijn de prijzengelden enorm hoog, waardoor je dus ook ziet dat alleen de beste race paarden zich kwalificeren voor deze wedstrijd. Als we zeggen dat er hoge bedrag te winnen zijn dan bedoelen we ook echt hoog, zo kan er per race minimaal een half miljoen tot maximaal vijf miljoen worden gewonnen. De indeling wordt gedaan op leeftijd van de paarden of sekse.

Kennis van paarden

Doordat de Breeders Cup een enorm groot jaarlijks evenement is en dus allen de beste paarden mee zullen doen is het meer dan zomaar een gokje wagen op een leuk paard. Het is dus logisch dat wanneer je al gokker meer verstand hebt van paardenraces en de specifieke deelnemers van het evenement je ook meer kans maakt op prijzen. Kennis is dus zeker belangrijk tijdens deze paardenraces.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Gokken op Sport .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren