Grand National en gokken

by Nadia

Afgelopen weekend was het alweer tijd voor de 169ste Grand National die plaats vind nabij Liverpool. De Grand National is meer dan alleen een paardenrace, het is de plek voor de Britse chique om zich te laten zien en dan natuurlijk wel op hun best. Afgelopen zaterdag 9 april was het weer zo ver en streden 39 jockeys en hun paarden voor de overwinning. De winnaar van de Grand National van dit jaar is geworden David Mullins met het paard van Ryanair-baas Michael O´Leary  genaamd¨Rule the World¨. Dit was de eerste overwinning van Rule the World en verbazingwekkend genoeg werd Rule the World vooraf ook niet als kanshebber beschouwd. Michael O´Leary zegt dan ook sprakeloos te zijn, en natuurlijk enorm blij met deze overwinning.

Grand National geschiedenis

Deze paardenrace is absoluut niet weg te denken uit de Britse geschiedenis, het is zelfs een van de oudste nog bestaande paardenraces in heel de wereld. De Grand National wordt dan ook al sinds 1839 gehouden op de racebaan van Aintree. Tijdens de race van afgelopen weekend moesten maar liefst 39 jockeys en hun paarden het parcours van in totaal ruim zeven kilometer rennen en springen over 30 hindernissen. Een van de bekendste racers zal dit jaar niet mee doen, namelijk Sir Tony ‘AP’ McCoy die door de Britten als de held van de paardenrace sport wordt gezien. De Brit van nu 41 heeft namelijk al meer dan 4000 wedstrijden op zijn naam staan waarvan in 2010 ook een Grand National. Doordat McCoy een man van 1 meter 78 is heeft hij altijd tegen alle vooroordelen op moeten boksen, jockeys moeten namelijk vederlicht en klein zijn, maar ondanks dat McCoy niet aan dit standaardbeeld voldoet heeft hij heel wat harten en prijzen verovert. Zo wordt hij zelfs als sporter van het jaar 2010 gezien en wordt zijn levensverhaal nu ook nog eens verfilmd, een ware legende dus!

Paardenrace en gokken

Britten zijn zoals je waarschijnlijk al weer gek op gokken, op iedere straathoek vind je wel een bookmaker waar je op van alles en nog wat een gokje kunt wagen. Britten zijn dan ook dol op gokken en daarmee ook op gokken op sport weddenschappen en paardenraces. Zo werd er door de Britse wedkantoren verwacht dat er tijdens de Grand National van dit jaar voor maar liefst tweehonderdvijftig miljoen pond zou worden gegokt op de paarden! Vorig jaar tijdens de Grand National was dit een bedrag van rond de honderdvijftig miljoen pond, zo zie je maar weer hoe dol Britten zijn op het gokken op paardenraces.

Niet alles draait om de paarden

De Grand National draait niet alleen maar om de paarden en de jockeys maar ook zeker om hoedjes. De Britten zijn namelijk helemaal gek van hoedjes, zelfs nog meer dan wij Nederlanders, dus Prinsjesdag is er niks bij. Het leuke is dat de vrouw die de verkiezing van beste outfit tijdens de Grand National wint ook nog kan rekenen op een prachtige Range Rover plus een hele boe waardebonnen om nog meer leuke hoedjes te kunnen kopen. Zo zie je dat hoedjes bijna net zo belangrijk zijn als paarden op deze dag.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Gokken op Sport .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren