Gokken online op Engels voetbal straks niet meer mogelijk?

by gokken

Een paar dagen geleden kwam er nieuws naar buiten over het wedden op Engelse voetbalwedstrijden. De Engelse voetbalbond is het na het zoveelste gokschandaal namelijk beu, de FA wil nu een mondiaal gokverbod voor de hoogste prof divisie in het Engelse voetbal. De FA wil ook het wedden op team selectie, transfers en de aanstelling van trainers nu strafbaar gaan stellen. Het gaat hierbij vooral om integriteit van de sport te behouden. Het is dan ook duidelijk dat ze er helemaal klaar mee zijn door alle gebeurtenissen rondom het wedden op voetballen.

Het is zelfs zo dat de Engelse voetbalbond er voor wil zorgen dat het gokken of gokken online wereldwijd verboden wordt, dus niet alleen maar in Engeland. De bond wil hiermee een stevig signaal afgeven dat dit zo echt niet langer meer kan. zo liet FA-directeur Darren Bailey weten “ We willen hiermee een duidelijke en eenvoudige boodschap afgeven. “ Voor alle betrokkenen in het Engelse voetbal willen we een en dezelfde grens trekken. De handhaving van de integriteit van onze sport staat daarbij voorop.”

Op dit moment is het zo dat de voetballers en officials zelf niet mogen gokken op wedstrijden en competities waarin ze zelf een rol spelen, of waarop ze direct of indirect invloed op kunnen uitoefenen. En helaas worden deze regels in de praktijk regelmatig overtreden. En omdat de FA dit nu helemaal beu is, willen ze er dus iets aan gaan doen. De plannen voor de verscherping van deze regels op gokgebied moeten de komende maanden wel nog door de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van de FA worden goedgekeurd. En naar verwachting geeft de FA op zeer korte termijn zijn goedkeuring aan het gokverbod.

Mensen die wel eens vaker internet gokken weten dat het online ook mogelijk is om op sport wedstrijden een gokje te wagen. Dit is dan ook niet iets wat zal gaan verdwijnen. Het gaat in dit geval specifiek over de hoogste prof divisie van het Engelse voetbal. Het gokken op het internet is dan ook steeds toegankelijker door het ideal gokken. Zo kan tegenwoordig bijna iedereen online een gokje wagen, zelfs hun zonder creditcard.

Weer even terug op het verbod op gokken op Engels voetbal, want dit moet natuurlijk matchfixing tegengaan. En daarnaast denkt de FA dat spelers dankzij het verbod gemakkelijker uit de schulden zullen blijven, zodat ze minder snel kunnen worden omgekocht of worden verleid met grote sommen geld. Er zal de voetballers geen algeheel gokverbod worden opgelegd, want gewone casino spellen zoals het spelen van blackjack of roulette mogen ze in hun vrije tijd gewoon nog blijven spelen.

Er zijn de afgelopen week meerdere voetballers en een trainer naar buiten gekomen met het verhaal zelf wel eens een verboden gokje te hebben gewaagd op een wedstrijd waar ze zelf in speelden of anderzijds mee te maken hadden. En voor trainer Ronnie Moore zal het dan ook uiteindelijk niet zo goed aflopen, het zal hem namelijk zijn baan als trainer van de League One-club Tranmere Rovers kosten.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Gokken op Sport .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren