Gokken online en de economische crisis

by gokken

De economische crisis is bij iedereen voelbaar, althans dat is wat de politici zeggen. En eerlijkheidshalve moeten we er bij vermelden dat het vaak ook zo is. Dan geldt de vraag is het wel verstandig om te gokken online op slots tijdens of gedurende economische crisis of kun je beter je geld op de bank zetten. Want wat win je met slots spelen en wat win je met je geld op de bank zetten. We zullen er wat dieper op ingaan zodat je zult en kunt zien hoe het spelletje wat geld, oftewel in het latijn pecunia, exact heet. Dit stuk is dan ook redelijk belangrijk omdat je op deze manier meer leert hoe het geld werkt en hoe het geld moet gaan rollen. Dit is zodat je meer het gevoel gaat krijgen om geld te verdienen wat weer ten goede komt van het spelen of gokken online, en in dit geval op slots.

Goed, nu dus de vraag wat is beter, ofja waarmee kun je meer verdienen. Om dat te bewerkstelligen gaan we wat dieper in op het sparen. Tegenwoordig, door de economische crisis, is de rente die je krijgt op je spaarrekening ongeveer 2%. Dat houdt dus in dat als je 100 Euro stort je 2 Euro rente krijgt. Dit kan de bank betalen omdat ze die 100 Euro weer uitlenen aan andere mensen en daar dan bijvoorbeeld 4% of 5% over krijgen, krijg jij een beloning omdat jij het geld aan de bank “uitleent”. Dat is in het korte even de rente uitgelegd.

Hartstikke fijn natuurlijk, maar verdien je er ook iets mee? Ja dat is wel iets moeilijks want als je iets verdient moet je natuurlijk vermogensbelasting betalen. Dat is dus de andere kant van de medaille. De meeste mensen hebben dan zoiets, laat ik maar gokken op krasloten en mijn geluk zo maar beproeven want als je 2% rente krijgt en een x percentage moet betalen hou je dan wel iets over? Ja en nee, het ligt er aan wat je als iets ziet, het is dus puur subjectief. Je wilt weten hoeveel belasting je moet betalen. Het is van de ene kant niet zo heel erg gemakkelijk om te zeggen hoeveel het is want er gaan allerlei behoorlijke berekeningen doorheen voordat je aan een cijfer komt. Want sinds 2001 is de vermogensbelasting opgehouden te bestaan, dat houdt dus in dat je geen belasting betaalt voor je vermogen, maar door een trucage van de belastingdienst betaal je wel degelijk, want het is nu een deel geworden van de inkomstenbelasting dus wat er binnenkomt.

Je kan er vanuit gaan dat het ongeveer 1,2% is. Hoe we daar aan komen is dat de vermogensbelasting is vervangen door de vermogensrendementsheffing die je kunt vinden in box 3 van de WIB (Wet inkomstenbelasting). Wat er dan gebeurt is dat je vermogen op 1 januari en 31 december wordt opgeteld en daarna door de helft wordt gedeeld. Er komt dan een forfaitair (veronderstelling van een x situatie) rendements percentage op van 4% en wat er dan over is door die 4% wordt dan belast met een percentage waar we Nederland alweer aan herkennen, namelijk 30%. Het percentage wat we dan overhouden is dus die 1,2%. Met andere woorden, we nemen weer even die 100 Euro als voorbeeld. Dus stel je voor, je hebt 100 Euro, je krijgt van de bank 2% rente wat dus inhoudt dat je 2 Euro krijgt. Maar doordat er een zekere regeling is waarbij je weer 1,2% belasting moet betalen, mag je dus weer 1,20 terugbetalen. Je hebt dan geen 102 Euro maar 100,80 Euro.

Dat is dus dankzij de economische crisis. Want toen het allemaal goed ging was de rente veel hoger en de belasting was hetzelfde. Met andere woorden mensen hadden meer geld te besteden want als je een rente krijgt van 6% op je spaargeld en je betaalt 1,2% dan heb je nog 4,8% winst. Dus dan heb je in het geval van die 100 Euro dan ineens 104,80 Euro. En dat tikt wel aan, maar helaas is het niet zo in dit geval en kun je wat ons betreft beter op iDeal video slots spelen dan er vanuitgaan dat je door de rente die je krijgt van de bank rijk zult worden. Denk er natuurlijk wel aan dat het gokken online weldegelijk een kansspel is. Het is dus niet zo dat het zeker is dat je zult winnen maar als je je zaken op orde hebt. De regels van het spel goed kent dan kun je wel het “risico” lopen om te winnen. En als je dan ook nog eens een video slot kiest met jackpot heb je ook nog eens de kans om ineens heel erg veel te verdienen.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren