Extra geld voor sport sector door online gokken

by Nadia

Momenteel is het in Nederland nog steeds niet mogelijk om legaal online kansspelen aan te bieden. Zoals je misschien al weet zijn ze hier in de regering al volop mee bezig. Zodra deze nieuwe wet er eenmaal door zal zijn is dit niet alleen prettig voor de spelers maar ook voor de sport sector. Het is namelijk zo dat de legalisering van het online gokken de sport sector jaarlijks zo’n honderd miljoen euro zou kunnen opleveren, en dat is natuurlijk mooi meegenomen. In dit geval hebben we het dan voornamelijk over de beeldrechten en de sponsordeals die er van kunnen profiteren. Dit betekent dat het legaliseren van online gokken een flinke ontwikkeling zou betekenen voor deze sector in Nederland.

Legaliseren online kansspelen

We hebben in de afgelopen periode het legaliseren van het online gokken natuurlijk al een aantal keer met je besproken. Je kon dan ook vaker nieuwtjes lezen over deze zwaar verouderde wet die absoluut niet meer van deze tijd is. Helaas is de wet er nog steeds niet door en zijn ze er in Nederland nog volop mee bezig om deze aan te passen. Nederland loopt wat de wet op de kansspelen betreft namelijk flink achter op andere Europese landen. Er zijn namelijk al veel landen waar het online gokken wel al gelegaliseerd is zoals in Belgie, Spanje en Engeland. Ook in ons land zou deze nieuwe wet een hoop voordelen met zich mee brengen. Er zouden op die manier namelijk flink wat mogelijkheden zijn voor ondernemers en ook zal het zorgen voor meer transparantie. Het legaliseren van online kansspelen zou voor Nederland dus zeker een positieve ontwikkeling betekenen die voor verschillende sectoren, zoals ook de sport sector, voor meer geld zal zorgen.

Meer geld door legalisering

Wanneer deze legalisering precies zal plaats vinden is dus nog niet duidelijk, wel is hier al vaak over gesproken en ook zijn de data voor het legaliseren al een aantal keer verplaatst. Maar als we dan toch naar de toekomst kijken dan weten we in ieder geval zeker dat deze legalisering ook in ons land zal gaan plaats vinden en dat deze dus flink wat extra geld voor bijvoorbeeld de sport sector op kan gaan leveren. Het bedrag van honderd miljoen euro jaarlijks is berekend door de directeur van Speel Verantwoord, namelijk de heer Hebben. Het is dan ook duidelijk dat hij zeker een voorstander is van deze legalisering, en ook heeft hij deze mening enkel en alleen op harde feiten gebaseerd.

Profiteren van legalisering

Het bedrag van honderd miljoen euro per jaar dat door de heer Hebben is berekend is natuurlijk al hoog, maar volgens hem kan het zelfs nog meer worden zodra de populariteit en de bekendheid van het online gokken zal gaan toenemen. En de kans dat dit zal gebeuren is natuurlijk erg groot, er zullen namelijk steeds meer belangstellende aanbieders bij komen, en ook zullen steeds meer mensen kennis maken met het online gokken. Indien dit het geval zal zijn (en die kans is natuurlijk erg groot), zal dat betekenen dat de sport sector een flinke boost kan verwachten. En deze boost kan deze sector (vooral de kleinere sporten) goed gebruiken. Zij zullen dus flink kunnen profiteren van deze legalisering die er toch echt wel aan zit te komen in Nederland.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren