Eindelijk online gokken voor echt geld in Play Store

by Nadia

Google heeft verschillende e-mails verstuurd naar gokbedrijven waaruit we kunnen concluderen dat ze het verbod op gokken voor echt geld op spellen zullen opheffen. Dit betekent dat je binnenkort games voor echt geld kunt downloaden in de Play Store, tenminste in de landen waar de wet op de kansspelen gereguleerd is en online gokken dus legaal is. Het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Frankrijk zullen de eerste landen zijn waar deze games beschikbaar worden gesteld in de Play Store. Overige landen waar online gokken is toegestaan zullen daarna snel volgen, dit betekent dat onze zuiderburen hier binnenkort ook gebruik van kunnen maken, maar wij in Nederland zullen nog even geduld moeten hebben aangezien bij ons het online gokken nog steeds niet gereguleerd is. De overige landen waar het wel mogelijk is zullen naar alle verwachtingen vanaf augustus van dit jaar gebruik kunnen maken van deze Play Store games.

Android loopt achter op iPhone

We kunnen zeggen dat Android hiermee toch echt achterloopt op iPhone, aangezien het voor iPhone gebruikers wel al langere tijd mogelijk is om online gokspellen voor echt geld te spelen. Terwijl eigenaren van een Android toestel hiervoor buiten de Play Store om speciale apps voor moeten installeren of naar de website van gokbedrijven moeten gaan. Veel gokbedrijven zullen dan ook enorm enthousiast zijn dat Google de Play Store nu open wil stellen voor deze spellen. Wanneer de spellen in Play Store staan zullen deze namelijk veel gemakkelijker te vinden zijn voor spelers, zo hoeven ze niet meer via omwegen bij de spellen terecht te komen.

We hebben dus vernomen dat Google verschillende gokbedrijven via de mail benaderd heeft, het betekent dus niet dat alle gokbedrijven nu zomaar worden toegelaten in de Play Store van Google. Aller eerste dienen ze over een geldige licentie te beschikken in het land van publicatie, plus de spellen zullen ook aan Play Store eisen moeten voldoen.

België al langere tijd op de markt

Bij onze zuiderburen is het het online gokken al sinds 2011 gelegaliseerd, net zoals alle andere landen in Europa. Sterker nog, Nederland is het laatste land in Europa waar deze wet nog door de Eerste Kamer goedgekeurd moet worden. En dat terwijl we in een land wonen waar ze normaliter met alles koplopers zijn. Toch wordt het nu na dat de Tweede Kamer in juli vorig jaar ingestemd heeft met het plan, serieus aan gewerkt. De verwachtingen zijn dat we in Nederland in 2018 eindelijk legaal online kunnen gokken.

 

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren