Duitsland wil verbod op lootbox games

by Nadia

Eind vorig jaar is het al eens vaker in het nieuws gekomen, games die je kunt spelen die beschikken over lootboxen en of dit nou wel of niet gokken is. Het meest besproken spel was dan ook Star Wars: Battlefront 2, en ook al lijkt het dan de commotie rond om dit spel alweer voorbij is, is de politiek er nog flink mee bezig. Bij ons in Nederland is de Kansspelautoriteit vanaf november vorig jaar nog aan het onderzoeken of deze des betreffende spellen met lootboxen nou wel of geen gokspellen zijn. In Duitsland overwegen ze in ieder geval om deze lootbox games te gaan verbieden, aangezien kinderen op die manier aangespoord worden om te gokken.

Duitsland wil verbod op games met lootboxen

In Duitsland hebben ze sterk het vermoeden dat deze spellen wel erg veel weg hebben van gokspellen, en dat deze spellen ook steeds meer gepromoot worden. Wolfgang Kreißig, voorman van de Duitse mediabescherming voor de jeugd, zegt dat het hoog tijd wordt om deze hype een halt toe te roepen. Uit een onderzoek van de universiteit van Hamburg is gebleken dat games steeds vaker gokelementen bevatten. Daarnaast zou slechts een klein percentage van het aantal gamers verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de inkomsten, en dit is dan weer zeer typerend voor gokmarkten. Een bekend gokonderdeel dat regelmatig besproken is de afgelopen maanden is de lootbox. Dit zijn virtuele boxen die spelers voor echt geld kunnen kopen maar waarvan ze niet weten wat de inhoud is.

Kreißig zelf denkt dan ook dat de lootbox games in strijd zijn met de wet tegen kansspelen voor jongeren, en juist daarom moet er dan ook snel gekeken worden of dergelijke games in het land verboden moeten worden. Volgende maand zal er een besluit worden gemaakt door onze oosterburen.

Nederland nog aan het onderzoeken

In ons land zijn ze (Kansspelautoriteit) nog volop aan het onderzoeken of we deze lootbox games nou als gokspel moeten zien of niet. Wanneer dit blijkt te zijn zullen de games dan ook in ons land tijdelijk verboden worden. Sowieso is er in Nederland nog geen nieuwe gokwet al zijn ze hier druk mee bezig, deze moet nog steeds door de Eerste kamer worden goedgekeurd. Nederland en Duitsland zijn overigens zeker niet de enige landen die momenteel deze specifieke games aan het onderzoeken zijn, ook in België en Australië zijn ze hier volop mee bezig.

 

 

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren