Bingo spelers niet blij

by Nadia

Bingo spelen is wereldwijd bekend, het is dan ook een simpel spel dat door iedereen gespeeld kan worden. Daarnaast is het ook een spel dat geliefd is bij iedereen, en dan bedoelen we man, vrouw, jong en oud. Bingo wordt door de meeste mensen het liefst gespeeld tijdens gezellige bingo avonden met vrienden en familie. Op die manier kun je een gezellige avond combineren met de kans op winnen van mooie prijzen. Dit werd dus ook gedaan bij HDS een voetbalvereniging in de provincie Utrecht. Hier hielden ze jaarlijks tussen de acht en tien bingo avonden maar door een nieuwe wet is dit nu gereduceerd naar vier avonden per jaar. De bingo spelers zijn dan ook enorm teleurgesteld en hebben daarom een open brief geschreven aan de burgemeester om zo te proberen om toch nog hun gezellige avonden terug te krijgen.

Het is dus duidelijk dat de bingo avond bezoekers enorm verdrietig en boos zijn om het besluit van de gemeente. Eigenlijk begrijpen ze dan ook helemaal niet wat de reden is van dit besluit, zoals ze zelf zeggen zorgen ze niet eens voor overlast. Ze komen rond een uur of acht naar het clubgebouw op hun fiets of zelfs met de rollator, en hebben een fijne avond met een drankje tot een uur of half elf om vervolgens weer richting huis te gaan. In de brief aan de burgemeester stond ook duidelijk dat ze enorm genoten van deze avonden en dat ze het heel jammer zouden vinden indien ze deze avonden dan ook niet voort kunnen zetten.

De bingo spelers spreken zelfs over puur onrecht dat hun is aangedaan, ze waren al die tijd gewend aan een stuk of 10 bingo avonden per jaar, en nu mogen dit er nog maar 4 zijn. Het club gebouw was jaren lang hun vertrouwde plekje om gezellig samen te komen en bingo te spelen, en nu in eens uit het niets is dit niet meer zo vaak mogelijk. Met de brief die geschreven werd aan de burgemeester hopen de spelers dat de beslissing terug gedraaid wordt door de gemeente en dat hun gewoon lekker tien keer per jaar bingo kunnen blijven spelen.

Dat de burgemeester dit besluit heeft genomen is niet om de spelers te pesten, dit heeft te maken met het feit dat ook hij zich moet houden aan bepaalde wet en regelgevingen die te maken hebben met het organiseren van zulke kansspel avonden. Door een wijziging in de drank en horeca wet vorig jaar is het voor sportclubs een stuk moeilijker om kansspelen te organiseren. Vandaar dat ook een vereniging zoals HDS nu dus veel minder bingo avonden mogen organiseren.

Misschien een schrale troost voor deze bingo spelers, maar online kun je natuurlijk altijd en overal bingo spelen. Op die manier kun je je favoriete spelletje tenminste toch nog spelen wanneer jij daar zin in hebt!

Dit bericht kan men vinden in de categorie Bingo Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren