België wil online gokken onder de 21 verbieden

by Nadia

In Nederland is de minimum leeftijd om online een gokje te wagen 18 jaar, en dit zal waarschijnlijk ook na de legalisering van het online gokken zo blijven. In Belgie willen ze de minimum leeftijd voor het gokken online verhogen naar 21 jaar, tenminste de CD&V (Belgische politieke partij) zou dit graag zo willen zien. Kamerlid Els van Hoof zegt dan ook geen enkele reden te kunnen bedenken waarom ze de leeftijdsgrens voor het het spelen van loterijspellen online of gokken op sportweddenschappen niet op de leeftijdsgrens van 21 zetten. Hierover heeft ze in de afgelopen jaren al vaker een wetsvoorstel voor ingediend.

Steeds jongeren kinderen in aanraking met kansspelen

Het blijkt dat in België steeds vaker jongeren kinderen (dan hebben we het over 10- tot 12- jarigen) in aanraking komen met kansspelen. Zo speelt in diezelfde leeftijdscategorie maar liefst een derde van de kinderen wel eens op een kraslot, van deze kinderen kon maar liefst 11% de lotjes zelf in de winkel aanschaffen zonder hiervoor een legitimatie te hoeven laten zien. Een onderzoek dat eerder in 2015 al plaats vond gaf aan dat minstens 14% van de 16- jarigen jongeren als eens online voor echt geld hebben gespeeld. Het feit dat jongeren zo vroeg al in aanraking komen met kansspelen is enorm problematisch. Hierbij kun je denken aan het feit dat het zelfs wetenschappelijk is aangetoond dat tot de leeftijd van 24 jaar het menselijk brein extra vatbaar is voor het ontwikkelen van verslavingen, welk soort verslaving dan ook.

Het kopen van krasloten is dus erg populair bij jongeren, maar ook online gokken is steeds vaker een probleem bij jongeren. Van Hoof zegt dan ook dat de nationale loterij hierin een goed voorbeeld zou moeten geven en dit kunnen ze dus doen door de minimum leeftijd te verhogen naar 21 jaar.

Helemaal geen online gokken meer

Een andere Belgische politieke partij is helemaal extreem, de Sp.a pleit namelijk zelfs voor een geheel verbod op online gokken. Hierover heeft Peter Vanvelthoven (van de Sp.a) al direct gezegd dat dat niet zo heel eenvoudig zal zijn, wel willen ze in afwachting een verbod op reclame en zal er een betere identiteitscontrole moeten komen, ook zouden ze graag willen zien dat speelbonussen worden afgeschaft.

Of dit allemaal zal gaan lukken is nog maar de vraag, we houden je in ieder geval op de hoogte van eventuele ontwikkelingen op het gebied van online gokken bij onze zuiderburen.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren