België niet blij met online gokken reclame

by Nadia

Bij onze zuiderburen zijn ze helemaal niet blij over de reclame voor gokken online die op dit moment op de televisie te zien is. Koen Geens, de Belgische Minister van Justitie, vind het vervelend dat we tegenwoordig zo simpel om de potentiële gokker via reclame te benaderen. Minister Geens zegt dat het in ieders belang is als men deze reclame enigszins binnen de perken zou houden. Vooral om op die manier de jongeren te beschermen tegen de gevaren van het gokken online, vooral deze groep is namelijk zeer kwetsbaar als het gaat om het ontwikkelen van een verslaving. Daarom moeten er strengere maatregelen en afspraken komen om zo het maken van reclame over gokken een beetje in de hand te houden.

Belgische gokmarkt

In ons eigen land zijn we nog steeds aan het wachten op de regulering van de online gokmarkt, maar in België zijn ze hier al iets verder. Hier is dit namelijk wel al geregeld, dit is dan ook iets dat de mensen direct hebben gemerkt. Het heeft er namelijk niet echt voor gezorgd dat de gokindustrie in een rustig vaarwater is gekomen, wel heeft deze regulering er voor gezorgd dat er onrust is ontstaan vanwege de enorme hoeveelheid gokreclames. En bedoelen we niet alleen maar via de televisie maar ook via internet en op de radio komen de verschillende gokreclames regelmatig voorbij, en dit krijgen de jongeren uiteraard ook mee. In eerste instantie lijkt dit onschuldig, maar toch kan dit helaas het tegenovergestelde zijn. En de gevolgen van deze reclames zijn dan ook pas in een later stadium te herkennen.

Reclames verbieden

Zo ervoer minister Gaans laatst zelf hoeveel reclames er wel niet voorbij komen, terwijl hij lekker op zijn gemak een Champions League-wedstrijd aan het kijken was. Hij schrok hier dan ook enorm van, en beseften hoeveel jongeren er hierdoor werden aangezet tot online gokken. Bedrijfsmatig gezien begrijpt Geens uiteraard wel dat deze bedrijven ook het recht hebben om reclame te maken, maar hij vind het verontrustend dat deze reclames erg vaak voorbij komen en dat dit ook nog eens tijden zijn waarop de jongeren nog niet op bed liggen. Jongeren zijn namelijk een kwetsbare groep die gemakkelijk te beïnvloeden zijn, indien zij continue met zulke reclames worden geconfronteerd dan is de stap om online een gokje te wagen gemakkelijker gemaakt, en dit is volgens Geens geen goede ontwikkeling. Zo zouden de reclames die voor 20.00 uur worden uitgezonden geheel verboden moeten worden.

Online gokken niet om geld te verdienen

Dat het de Belgische minister stoort is wel duidelijk, hij heeft namelijk zelfs al contact opgenomen met meerdere partijen. Hij zou graag een akkoord willen sluiten met de gehele goksector, de Jury voor Ethische Praktijken in de Reclame en de Kansspelcommissie. Een akkoord dat duidelijk aan geeft waar de grenzen liggen wat betreft reclames die aansporen tot gokken online. In dit akkoord zou beschreven moeten staan wat wel en niet mag qua soorten reclames en ook op welke tijdstippen deze mogen worden uitgezonden. Jongeren mogen volgens Geens absoluut niet gaan denken dat het gokken online een manier is van geld verdienen. De jongeren mogen dan ook absoluut niet het idee krijgen dat het gokken online een vervanging voor een baan zou kunnen zijn.

 

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren