Alsnog kansspelbelasting betalen door YouTube filmpje

by Nadia

Wanneer je wel eens vaker een gokje waagt dan weet je vast wel dat er een kansspelbelasting bestaat. Deze staat op 21% en deze houdt in dat wanneer je geld wint 21% van je winst af zal moeten staan aan de belastingdienst. Inderdaad leuker kunnen we het niet maken, want dit is de waarheid en hier kom je dan ook niet onderuit. Zelfs wanneer je dit alsnog probeert, is de kans groot dat je uiteindelijk gepakt wordt, net zoals de winnaar in onderstaand artikel die dacht de belastingdienst te slim af te kunnen zijn maar werd uiteindelijk door het gebruik van YouTube betrapt.

Betrapt door YouTube

Jan J. de topbridger is de speler die de kansspelbelasting aan zijn laars probeerde te lappen. Door zijn winst niet aan te geven bij de belastingdienst hield hij uiteindelijk veel meer over. Maar op een dag verraden hij zichzelf door op YouTube een filmpje te plaatsen waarin hij zijn alias per ongeluk bekend maakte waarmee hij op het internet speelde. Hij had zijn winsten niet doorgegeven en een belastingadviseur die zijn filmpje gezien had ging op onderzoek uit door zijn naar aanleiding van zijn alias. Uit het onderzoek bleek dat Jan de belastingdienst een bedrag van 17.000 euro verschuldigd was. Jam zelf is het er totaal niet mee eens, hij zegt dat ze niet kunnen bewijzen dat de gevonden alias ook werkelijk zijn alias was, helaas voor Jan heeft de rechtbank besloten dat hij het geld aan de belastingdienst verschuldigd is.

Wanneer wel of geen kansspelbelasting?

Of je wel of geen kansspelbelasting moet betalen is afhankelijk van een aantal factoren, maar eigenlijk kun je er eigenlijk vanuit gaan dat je altijd kansspelbelasting af moet dragen bij een gewonnen bedrag vanaf 499 euro, tenzij bedrijven duidelijk aangeven dat dit niet geval is. Deze kansspelbelasting kun je maandelijks afbetalen of het gehele bedrag in eens. Tegenwoordig weten de meeste spelers wel dat ze kansspelbelasting af moeten dragen, hier kom je dan ook niet onderuit. Daarnaast heeft de belastingdienst steeds meer informatie tot zijn beschikking, zoals social media, om te achterhalen of spelers zich wel of niet aan de regels houden. Daarom is het belangrijk dat je je als speler aan de regels houdt, net zoals dat het belangrijk is dat aanbieders zich aan de regels houden. Alleen wanneer beide partijen zich aan de regels houden, kun je als speler optimaal genieten van je spel. Want er zijn misschien instanties waarvoor je nog weg kunt lopen, maar met de belastingdienst wil je echt geen problemen, dus hou je aan de regels en het spelen van kansspelen blijft een leuke bezigheid.

Dit bericht kan men vinden in de categorie Online Casino Gokken .

Comments on this entry are closed.

« VORIGE POST

» VOLGENDE POST

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.
Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.
Accepteren